Pieni muutos vatsalihasliikkeeseen tuo nopeammin tuloksia - ota heti käyttöön

21.03.2014 07:15 - Katariina Näreaho

Litteän vatsan saa lankuttamalla. Kun teet asentoon pienen muutoksen, saat siitä enemmän irti.  

Monen kuntoilijan suosikki- ja samaan aikaan inhokkiliike on lankku. Oikeaoppisessa lankussa kyynärpäät ovat lattialla hartioiden levyisessä asennossa, keskivartalo tiukkana ja napa selkärankaa kohti vedettynä, jalat suorana taakse päin. Pylly pysyy alhaalla, mutta lantio ei saa roikkua liikaa lattiaa vasten. Liike on tehokas, mutta siitä voi saada vieläkin enemmän irti.

Cassandra Bodlak, joka toimii Los Angelesissa sijaitsevan liikuntakeskuksen ryhmäliikuntapäällikkönä, antaa nyt kuntoilijoille vinkin, joilla liikkeestä voi tehdä astetta rankemman. Muutos on pieni, mutta tulokset sitäkin suurempia.

- Kun kämmenet ovat lattiaa vasten, vaikuttaa liike selän tukilihaksiin. Jos kädet ovat keskellä ristissä, tuntuu rasitus rintalihaksissa. Jos sen sijaan käännät kämmenet kattoa kohti, lankku vaikuttaa entistä enemmän keskivartaloosi, Bodlak kertoo.

Liikkeestä on myös erinomainen apu ryhtiin ja kumartuneisiin hartioihin, joka on seurausta jatkuvasta tietokoneella istumisesta.

- Tietokoneella istuttaessa kätemme ovat jatkuvasti samassa asennossa, kämmenet alaspäin. Tämä liike tuo myös tasapainoa käsivarsiimme.

Jos siis haluat kesäksi upeat vatsalihakset, lankuta kämmenet ylöspäin. Pieni muutos antaa sinulle entistäkin paremmat tulokset.

Lähde: Fitsugar

Katso myös personal trainerin tutorial-video, kuinka saat kesäksi seksikkään ja kiinteän selän.


Kilpailut

Uusimmat