Kasvissyöjät huomio: 7 ruoka-ainetta, jotka maistuvat ja sisältävät runsaasti proteiinia

30.04.2014 08:15 - Heli Thoren

Treenaajien ja lihaa välttelevien kannattaa suosia ruokavaliossaan proteiinipitoisia herkkuja.

Jos et syö lihaa tai haluat muuten vain vähentää sen syöntiä, kannattaa lautaselle kahmia muita proteiinipitoisia ruokalajeja. Kokosimme alle listan kymmenestä herkusta, jotka sisältävät runsaasti proteiineja:

1. Tofu

Tofu maistuu niin miso-keitossa kuin myös grillattuna. Miedon makuinen tofu kannattaa maustaa hyvin, ennen paistamista.

2. Linssit

Desilitra linssejä sisältää proteiineja jopa 5 grammaa. Liotettuina ne maistuvat paitsi keittoina myös esimerkiksi lisukkeena riisin tapaan vaikkapa tofun rinnalla.

3. Kvinoa

Etelä-Amerikasta kotiuttettu kasvi maistuu ihanalta salaateissa tai lisukkeena. Se sisältää proteiinia 2,5 grammaa desiä kohden.

4. Pavut

Suosi papuja ruoissasi, jos et juurikaan syö lihaa. Pavut maistuvat muussattuina ja maustettuina myös esimerkiksi levitteenä leivän päällä. Myös erilaiset padat ja keitot saavat makua pavuista.

5. Kananmuna

Yksi muna sisältää noin 6 grammaa proteiinia. Se onkin hyvä herkku ja esimerkiksi omeletin muodossa kelpaa kunnon ateriastakin.

6. Raejuusto

Desissä raejuustoa on yli 10 grammaa proteiinia, joten sen popsiminen kannattaa. Sekoita raejuustoa hedelmiin tai tarjoa sitä lämpimän ruuan lisukkeena.

7. Kurpitsansiemenet

Harva tulee ajatelleeksi, että siemenet ovat myös hyvä proteiinin lähde, ja ne käyvät jopa naposteluherkkuina. Paahda siemeniä hetki kuumalla pannulla ja mausta suolalla.


Haluatko nukkua sikeät yöunet? Vältä näitä ruokia iltaisin.

Lähde: Americanlivewire.com

Kilpailut

Uusimmat