Älä lopeta liikuntaa allergiakauden vuoksi – 3 vinkkiä lenkkipolulle

10.05.2014 10:15 - Linda Arponen

Allergiakauden vuoksi ei ole pakko telkeytyä sisätiloihin, mikäli osaa lähteä ulos oikein varustautuneena.

Jokainen siitepölyallergikko on havainnut kuluvan kevään raskauden. Nenä vuotaa ja silmiä kirvelee. Kaiken lisäksi pitäisi jaksaa pysyä liikkeessä.

Lämpenevät ilmat saavat ihmiset lähtemään ulos ja lenkkipoluille. Mutta mitä tehdä, jos allergioiden vuoksi pihalle lähteminen pelottaa?

Hyvä uutinen on se, ettei allergioiden takia ulkoilua ole välttämättä pakko lopettaa. Seuraavien vinkkien avulla voit kokeilla lenkkeilyä myös siitepölyaikana. Muista kuitenkin varovaisuus, pahimpina päivinä sisällä pysyminen saattaa silti olla turvallisempaa.

Estä

Ennen kuin lähdet ulos, voit tehdä pari asiaa estääksesi aivastelun ja silmien kutinan. Allergialääkkeet ovat useimmille se paras vaihtoehto, mutta voit kokeilla myös muita oireita helpottavia niksejä, kuten ruokalusikallista hunajaa, nenähuuhtelua tai kuumia juomia.

Vältä

Tiedätkö varmasti, mikä aiheuttaa allergiaoireesi? Sen voivat aiheuttaa monet asiat, useat puut ja kasvit. Jos et vielä tiedä, varaa aika allergiatesteihin, jotta tiedät, mitä sinun tulee välttää. Tarkista päivittäin kotialueesi siitepölymäärät ja treenaa sisätiloissa niinä päivinä, kun pitoisuudet ovat hyvin korkeat. Vältä peltoja, metsiä ja puistoja ja mene mieluummin rannoille ja urheilukentille. Kannattaa myös vältellä aamutreeniä, sillä siitepölyn määrä on silloin korkeimmillaan. Jos et kuitenkaan halua pysyä pois ulkoa, kokeile liikkua heti sateen jälkeen, sillä vesi voi huuhdella osan siitepölystä pois.

Lievitä

Vaikka se kuulostaa kummalliselta, kokeile ottaa kuuma suihku ennen urheilusuoritusta. Näin saat hengitystiet paremmin auki. Myös kuumat kasvohauteet voivat auttaa tukkoisuuteen. Jos saat eniten oireita silmiisi, kokeile antihistamiinitippoja tai kylmähauteita silmille. Voit myös valita lajiksesi sisäliikunnan, joka saa sinut hikoilemaan, kuten hot jooga. Tällainen laji voi auttaa poskionteloita, jos ne ovat poikkeuksellisen tukossa.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat