Pyöräilijä, omistatko kolme tärkeintä lisävarustetta?

07.06.2014 16:15 - Minna Talstila

Asiantuntija listaa, mitkä ovat pyöräilyvarusteista ne kaikkein tärkeimmät. 

Pyöräiletpä sitten vapaa-ajalla omaksi huviksesi tai taitat tällä tavalla työmatkasi, on oikeanlaisiin varusteisiin hyvä panostaa. Työmatkoistakin saattaa nopeasti kertyä satoja kilometrejä, minkä vuoksi myös niiden yhteydessä kannattaa miettiä pyöräilemisen mukavuutta ja turvallisuutta. 

- 15 kilometrin työmatka saattaa tuntua lyhyeltä, mutta siitä tulee kuitenkin päivässä jo 30 kilometriä ja viikossa 150, muistuttaa pyöräilymerkki Crescentin edustaja Niko Pylvänen

Asiantuntija listaa kolme pyöräilyvarustetta, jotka ovat hänen mielestään välttämättömiä. 

1. Pyöräilyhousut

Haaroista pehmustetut housut tekevät pyöräilystä huomattavasti mukavampaa. Niitä käyttämällä välttää kovan satulan aiheuttamat kivut. Kun paikat eivät ole pyöräilyn jälkeen hellinä, on kiva lähteä seuraavanakin päivänä lenkille. 

Pylväsen mukaan monelle on kynnys laittaa jalkaan tällaiset pehmustetut housut niiden ulkonäön vuoksi. Housuista on kuitenkin olemassa myös huomaamattomampi vaihtoehto. Alushousumainen malli sopii hyvin esimerkiksi farkkujen alle. Kyseiset housut ovat Pylväsen mukaan niin kevyet ja mukavat, että niitä voi pitää päällä vaikka koko työpäivän. 

2. Kengät

Pidempää matkaa pyörräillessä kannattaa Pylväsen mukaan käyttää lajiin tarkoitettuja kenkiä. Ne kiinnitetään polkimiin, jolloin jalkojen liike muuttuu huomattavasti. Normaaleilla kengillä pyöräilijä polkee kampia alaspäin, mutta pyöräilykengillä voi kampia pyörittää. Tämä helpottaa esimerkiksi raskasta ylämäessä pyöräilemistä.

3. Kypärä

Kaikista tärkein ja välttämättömin varusteista on kypärä, joka onkin halpa henkivakuutus. Pylvänen kertoo, että kypärää valitessa on hyvä kiinnittää huomiota sen ilmanvaihtoon. Malli, jossa on paljon aukkoja, on käyttäjälleen viileämpi vaihtoehto. Skeittauksesta tutut umpinaiset kypärät taas ovat monesti hienompia, mutta kuumempia. 

Kirjoitimme aikaisemmin pyöräilyn hyödyistä. Lue viisi hyvää syytä harrastaa pyöräilyä täältä

Kilpailut

Uusimmat