Sitruuna on oikeaa superruokaa - 10 terveysvaikutusta

26.06.2014 13:10 - Katariina Näreaho

Sitruuna tuo raikkautta ruokiin ja juomiin. Se on myös äärimmäisen terveellinen hedelmä.

Fitsugar-listasi kymmenen erinomaista terveyshyötä, jotka löytyvät sitruunasta. Pelkästään näiden takia sitruunan mehua kannattaa nauttia päivittäin.

1. Sitruuna estää munuaiskivien, eli virtsakivien muodostumisen. Juo päivittäin puoli kuppia sitruunan mehua. Tämä lisää virtsan sitraattipitoisuutta, joka estää kalkin saostumisen virtsakiviksi.

2. Kipeää kurkkua kannattaa hoitaa sitruunalla. Sekoita sitruunan mehua ja hunajaa veteen ja nauti.

3. Sitruunasta löytyy apu myös painonpudotukseen sillä se sisältää pektiiniä. Pektiini on liukeneva kuitu, jonka on havaittu auttavan laihduttamisessa ja alentavan kolesterolia.

4. Korvaa kofeiinipitoiset juomat kuumalla sitruunavedellä. Se parantaa ruoansulatustasi. Lisäksi sitruunasta saat runsaasti C-vitamiinia.

5. Hyönteisten pistokset kutisevat, mutta kutinaa voi helpottaa sitruunalla. Hiero sitruunan lohkoa kutisevalle alueelle, se auttaa.

6. Sitruunan mehu ja pellavansiemenet auttavat puhdistamaan elimistöä kuona-aineilta. Sekoita näistä kuuma juoma, joka sisältää ruokalusikallisen pellavansiemeniä ja 1/4 sitruunan mehua.

7. Tutkimusten mukaan sitruunalla on ehkäisevä vaikutus jopa syöpään. Se suojaa soluja, jotta ne eivät vahingoittuisi niin, että niistä muodostuisi syöpäsoluja.

8. Banaanin lisäksi sitruuna sisältää runsaasti kaliumia, jota lihakset ja munuaiset tarvitsevat. Sitruunan C-vitamiini puolestaan vahvistaa elimistöä ja sydäntä.

9. Kun olo on flunssainen, nauti sitruunan mehua. Se parantaa oloa ja alentaa kuumetta.

10. Sitruuna on hapan, mutta se muuttuu kehossa emäksiseksi. Tämän avulla saat pidettyä kehosi pH-arvon tasapainossa.

Kerroimme aiemmin erilaisista nerokkaista tavoista käyttää sitruunaa arjessa. Lue asiasta lisää täältä.

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat