Tiesitkö, kuinka hurjasti kaloreita imetys kuluttaa?

09.08.2014 16:15 - Susanna Karttunen

Raskauskiloistaan panikoiville äideille on huojentava tieto, että rintaruokinta auttaa kehoa pääsemään eroon liiasta massasta.

Yhdysvaltalainen synnytysopin ja gynekologian professori Makbib Diro kertoo, että painonpudotuksen ja imetyksen välillä on vahva yhteys.

Raskaana ollessa kehoon kertyy massaa, mikä on hyväksi sekä odottavalle äidille että vauvalle. Synnytyksen jälkeen paino putoaa rintaruokinnan avulla, joka voi kuluttaa 300-500 kaloria päivässä.

Osa syy ilmiöön on rintamaidon koostumuksessa. Diro kertoo, että rintamaito sisältää vastustuskykyä lisääviä aineita sekä vitamiineja, jotka ovat tärkeitä kasvavalle vauvalle. Koska keho ei normaalisti tuota tällaista seosta, täytyy sen työskennellä entistä kovemmin, mikä kuluttaa kaloreita.

Painoa auttaa pudottamaan myös se, että imetyksessä kaloreita siirtyy maidon mukana vauvalle. Tällöin äidin keho ei varastoi yhtä paljon kaloreita. Jos ei syö tavallista enemmän ruokaa, paino alkaa pudota.

Jos raskauden aikana paino on noussut paljon, imetys yksin ei auta  pääsemään takaisin aikaisempaan painoon. Tällöin voit pudottaa painoasi liikunnan avulla.

Vinkkejä painonpudotukseen saat aikaisemmasta artikkelistamme. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat