Eikö laihdutus onnistu? 7 vinkkiä, joilla kalorit palavat huomaamatta

04.01.2014 19:15 - Linda Arponen

Painoa on mahdollista pudottaa, vaikka sitä ei miettisikään jatkuvasti.

Tammikuu on kuntosalien vilkkainta aikaa. Monille painonpudottaminen voi kuitenkin jäädä vain haaveeksi. Jos motivaatiota urheilun aloittamiseksi ei tahdo löytyä, voit aloittaa liikkumisen pikku hiljaa seuraavilla helpoilla vinkeillä, joilla paino voi huomaamatta pudota.

1. Valitse pidempi reitti

Kävely on yksi helpoimmista tavoista polttaa kaloreita, sillä teet sitä joka tapauksessa. Hitaampikin kävely voi polttaa paljon kaloreita, joten hyppää pois bussista yhtä pysäkkiä aiemmin tai jätä auto pysäköintialueen kaukaisimpaan kulmaan. Pienikin kävely on parempi kuin ei mitään.

2. Mene fyysisiin kauppoihin, älä nettiin

Lähde kaupungille shoppailemaan. Reipas kävely alennusmyynneissä nostaa sykettä ja polttaa tehokkaasti kaloreita. Lisäksi ostoskassien kantamisella voit korvata painojen nostelun.

3. Tee itsellesi nopeatempoinen soittolista

Luo nopeatempoinen soittolista ja lataa se puhelimeesi, tablettiisi tai muihin vastaaviin laitteisiisi. Hanki useammat nappikuulokkeet, jotta sinulla on ainakin yhdet kotona ja yhdet töissä. Näin sinulla ei ole tekosyitä olla kuuntelematta musiikkia. Musiikkia kuuntelemalla syke nousee, haluat liikkua ja samalla kaloreita kuluu.

4. Pidä omat tanssibileet

Tanssi vähentää todistetusti stressiä ja lievittää masennusta. Siispä tanssi itseksesi raskaina päivinä. Näin mielestä tulee parempi ja saat samalla liikuntaa päivääsi.

5. Opettele kokkaamaan

Jos pikaruoka kuuluu tapoihisi, on aika opetella itse laittamaan ruokaa. Opiskele myös, mitkä ovat ruokaasi sopivia terveellisiä ruoka-aineita. Myös ruoanlaittoon liittyvä liikunta, kuten sekoittaminen, nostelu ja tavaroiden liikuttelu voivat polttaa kaloreita.

6. Siivoa

Vaikka siivoaminen ei ole yleensä hauskaa, saa siinä haluamattaankin liikuntaa. Kevyt siivoaminen voi kuluttaa noin 160 kaloria tunnissa, kun taas raskaampi jopa 200.

7. Aseta tavoitteita

Kun olet testannut yllä olevia vinkkejä, saatat haluta ottaa aktiivisemman lähestymistavan liikuntaan. Onnistuaksesi tavoitteissasi keksi palkitsemissysteemi, joka motivoi sinua pysymään pyrkimyksissäsi. Mieti, millaiset palkinnot ovat sinulle sopivimpia ja päätä, ettet salli niitä itsellesi ennen kuin olet päässyt tavoitteisiisi.

Lähde: Wise Bread

Kilpailut

Uusimmat