Aikuistyypin diabetesta voi ehkäistä yksinkertaisilla keinoilla - lue vinkit

21.08.2014 19:15 - Susanna Karttunen

Huonot elämäntavat voivat johtaa kakkostyypin diabetekseen. Sairastumisriskiään voi kuitenkin pienentää reilusti yksinkertaisilla keinoilla.

Tyypin 2 diabetekseen voi sairastua, kun verensokeritasot ovat normaalia korkeampia. Tämän laukaisevat yleensä huonot elämäntavat. Diabeteksen esiintyminen suvussa myös kasvattaa riskiä.

Female First -sivusto kokosi viisi keinoa kakkostyypin diabeteksen ehkäisyyn.

1. Tarkkaile painoasi

Yksi tehokkaimmista ja yksinkertaisimmista keinoista vähentää diabeteksen riskiä on tarkkailla painoaan. Ylipainoisen pudottaessa viisi prosenttia nykyisestä painostaan, riski sairastua diabetekseen laskee hänellä yli puolella.

2. Suosi Välimeren tyylistä ruokavaliota

Välimerellisessä ruokakulttuurissa nautitaan paljon hedelmiä, vähärasvaista lihaa, kalaa, täysjyväviljaa, pähkinöitä ja kohtuullisia määriä maitotuotteita. Tällainen ruokavalio auttaa ehkäisemään kakkostyypin diabetekseen sairastumista.

3. Ole aktiivinen

Hyvä fyysinen kunto voi auttaa alentamaan korkeita verensokeritasoja. Käveleminen, uiminen, puutarhan hoito ja kuntosalilla käynti ovat hyviä tapoja pitää kehosi kunnossa.

4. Vältä sokerisia ruokia ja juomia

Sokerit ovat täynnä turhia kaloreita, eivätkä ne sisällä ravinteita tai vitamiineja. Sokerin ylikulutus voi johtaa insuliiniherkkyyteen, joka taas voi aiheuttaa kakkostyypin diabetesta.

5. Käy lääkärillä

Kakkostyypin diabeteksen torjumisessa on tärkeää huomata merkit ja oireet aikaisin. Riskitekijät eivät kuitenkaan aina ole ilmeisiä, jolloin ainoa keino saada varmuus asiaan on käydä lääkärin vastaanotolla.

Lisää vinkkejä diabeteksen ehkäisemiseen voit lukea täältä.

Lähde: Female First

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat