Karista raskauskilot turvallisesti - lue helpot ohjeet

01.09.2014 22:15 - Susanna Karttunen

Tuoreella äidillä voi olla kovat paineet karistaa pois kertyneet raskauskilot. Laihduttamisen kanssa ei saisi kuitenkaan hätäillä, sillä sen voi tehdä myös turvallisesti.

Vastasynnyttänyttä voi harmittaa, kun hän näkee lehden kannessa julkkisäidin, joka on langanlaiha vain viikkoja synnytyksen jälkeen. Suurimmalla osalla ei kuitenkaan ole varaa palkata ravitsemusneuvojaa, yksityistä pilatesopettajaa tai saati hakeutua plastiikkakirurgin veitsen alle. Tavalliselle naiselle ei useinkaan jää paljoa aikaa liikunnalle huushollista ja vauvasta huolehtiessa.

Synnytyksen jälkeen pieni vauvamaha on luonnollinen ilmiö, sillä kohtu on laajentunut vielä yli kuusi viikkoa synnytyksen jälkeen. Tämän lisäksi naisen keho varastoi enemmän rasvaa.

Painonpudotus synnytyksen jälkeen on hidas prosessi ja usein se kestää yli kaksi vuotta. Jokainen pudottaa painon eri tahtiin. Älä syytä itseäsi, jos painosi ei tipu samaa vauhtia kuin raskaana olleen ystäväsi.

Rintaruokinta polttaa noin 500 kaloria päivässä ja auttaa äitiä pudottamaan painoa. Lisää imetyksen vaikutuksesta painonpudotukseen voit lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Jos tunnet halua päästä eroon raskauskiloista pikaisesti, älä tee mitään liian radikaalia. Dieetin saisi aloittaa aikaisintaan kuudesta kahdeksaan viikkoa synnytyksen jälkeen, sillä rintaruokittava vauva tarvitsee kunnollista ravintoa.

Vauvakilojen pudottaminen olisi hyvä aloittaa liikunnalla. Mene vauvasi kanssa ulos kävelylle tai huonolla säällä vaikka ostoskeskukseen. Vastasyntyneiden kanssa on helpompi matkustella kuin energisten taaperoiden.

Lisäliikuntaa voit saada helposti pienillä teoilla, kuten parkkeeraamalla auton vähän kauemmaksi mennessäsi kauppaan tai lääkäriin.

Vaikka rajuun dieettiin ei synnytyksen jälkeen kannatakaan ryhtyä, on tärkeää syödä terveellisesti ja ravitsevasti. Huolehdi, että ruokavalioosi kuuluu täysjyvätuotteita, vihanneksia, hedelmiä, vähärasvaisia maitotuotteita, kalaa ja vähärasvaista lihaa. Näin kilot saattavat lähteä huomaamattakin.

Muista, että kilojen pudottaminen kestää aikansa. Sillä välin nauti uusista upeista kurveistasi.

Lähde: Empow HER

Kilpailut

Uusimmat