Hoitaa kehoa ja mieltä – 3 hyvää syytä kävellä enemmän

11.09.2014 11:55 - Linda Arponen

Kävely on yksi helpommista tavoista pysyä kunnossa. Tutkimusten mukaan sillä on erinomaisia hyötyjä myös mielenterveydelle.

Kaikki tietävät, että liikkuminen kannattaa ja se pitää kehon hyvässä fyysisessä kunnossa. Tiesitkö kuitenkaan sitä, että kävely voi auttaa myös seuraavilla tavoilla:

Nuku paremmin

Usein sanotaan, ettei illalla pitäisi enää urheilla. Kuitenkin erään tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka kävelivät tai hölkkäsivät illalla, nukkuivat paremmin. Erään toisen tutkimuksen mukaan päivällisen jälkeinen vartin kävelylenkki voi ehkäistä myös sydäntauteja ja diabetesta. Kyseisen tutkimuksen mukaan niillä kävelijöillä, jotka lenkkeilivät lyhyen aikaa jokaisen aterian jälkeen, laski verensokeri enemmän kuin niillä, jotka kävelivät 45 minuuttia silloin tällöin. Toisin sanoen lyhyelläkin kävelyllä voit saada aikaiseksi hyvät yöunet ja verensokeritasot pysyvät tasaisempina. Tästä on hyötyä myös painonpudotuksessa.

Polta enemmän kaloreita

Jos otat sauvat mukaan kävelylenkillesi, voit kiinteyttää samalla käsivarsiasi. Sauvakävely polttaa myös 20 prosenttia enemmän kaloreita kuin tavallinen kävely. Lisäksi ylävartalo vahvistuu ja alavartalo notkistuu.

Päästä luovuus valloilleen

Tuoreen tutkimuksen mukaan kävely lisää luovuutta 60 prosentilla. Luovin paikka kävellä on ulkona luonnossa. Lähde siis rohkeasti vaellusreissulle!

Olemme aiemmin kertoneet, miten kannattaisi kävellä, jos haluaa polttaa enemmän kaloreita. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat