Eikö aika tunnu riittävän? Varasta lisää minuutteja päivään täsmävinkeillä

17.09.2014 12:52 - Heli Thoren

Suunnitelmallisuus ja asenne ovat parhaita lääkkeitä aikataulustressiin.

Tuntuuko siltä, että vuorokaudessa on aivan liian vähän tunteja käytettäväksi? Aikatauluta elämäsi - mutta älä tee kalenterin täyttämisestä uutta stressin aihetta:

Suunnittele

On hyvä elää hetkessä, mutta pienikin suunnitelmallisuus helpottaa arkea kummasti. Mieti edellisenä iltana seuraavan päivän käytännön kuviot valmiiksi. Toisilla auttaa, kun seuraavan päivän asu on valmiina ja salkku pakattuna. Myös se, että illallistarpeet löytyvät jääkaapista valmiina auttaa kummasti. Suunnittele päiväsi paremmin, niin säästät ylimääräisiä säätöminuutteja.

Älä lupaa liikoja

Muista olla arjessasi myös silloin tällöin itsekäs. Varaa itsellesi aikaa, jotta voit tehdä niitä asioita, joista pidät. Jos oman ajan löytäminen tuntuu vaikealta, kirjaa kalenteriin jo etukäteen hetket, jossa lukee "omaa aikaa". Äläkä suostu tinkimään niistä.

Säännöstele stressiä

Stressaaminen on mielentila. Monelle se on tapa, josta voi harjoittelemalla päästä kokonaan eroon. Toisilla stressi toimii positiivisena asiana ja saa saamaan aikaan asioita, mutta jos se äityy suuremmaksi, on kierre syytä katkaista. Kun huomaat, että stressi ottaa vallan, lääkitse sitä tyhjentämällä kalenteriasi ja vakuuttelemalla itsellesi, että stressi ei auta asiaa.

Ryhdy toimeen

Jos olet taipuvainen murehtimaan tekemättömiä asioita, keskity pahaan tapaan. Murehtiminen ei saa asioita tehdyksi, mutta vain pahentaa kiireen tunnetta entisestään. Kun huomaat aloittavasi murehtimisen tai stressaamisen, ryhdy sen sijaan toimeen. Tee rästissä olevia asioita yksi kerrallaan murehtimisen sijaan.

Luota

Monilla stressi saa alkunsa siitä, että tuntuu, ettei pysty hallitsemaan oman elämänsä asioita. Muista, ettet koskaan voikaan hallita kaikkea, vaan tärkein on luottaa. Luota, että ilman stressaamista asiat järjestyvät. Ne asiat, joille et voi mitään, menevät luottamuksen piiriin. Harjoittele luottamista. Luota, että asiat järjestyvät, ja elämällä on sinulle hyviä asioita annettavanaan.


Hukutko kokouksiin? Lue ohjeet tapaamisstressin selättämiseen täällä.

Kilpailut

Uusimmat