Eikö aika tunnu riittävän? 5 vinkkiä tehokkaampaan arkeen

15.10.2014 11:35 - Heli Thoren

Muutamalla oivalluksella voit saada viikossa aikaan huomattavasti enemmän.

Ruuhkavuodet rullaavat ja sata asiaa odottavat to do -listalla. Älä vaivu epätoivoon. Skarppaamalla ja keskittymällä olennaiseen, ehdit huomattavasti enemmän arjessasi. Viisi oivallusta vievät sinut kohti paremmin hallinnoitua arkea:

1. Älä suunnittele, vaan tee

Käytämme monilla työpaikoilla lukemattomia työtunteja asioiden suunnitteluun. Sama voi näkyä kotonakin. Mietimme ikkunoiden pesemistä viikkokaupalla, kun meidän olisi vain ryhdyttävä hommiin.

Kääri hihat ja tee se, mitä pitää. Samalla vapautat lisää tunteja jälleen seuraavien asioiden toteuttamiseen. Huolellinen valmistautuminen ja suunnittelu eivät ole pahasta, mutta saattavat pitkällä tähtäimellä viedä aikaa itse tekemiseltä. Panosta toimintaan.

2. Sano ei

Legendaarinen amerikkalainen liikemies Warren Buffet sanoi seuraavaa: "Ero menestyneiden ja todella menestyneiden ihmisten välillä on se, että todella menestyneet sanovat liki kaikkeen ei."

Lauseen idea on se, että jos sanot työpaikallasi kyllä kiltisti kaikkeen ja siihen päälle autat vielä jokaista sukulaistätiäkin, aikasi ei riitä olennaiseen. Opettele sanomaan ei. Opettele arvostamaan omaa aikaasi ja panostamaan siihen, josta on todella hyötyä työelämässäsi tai arjessasi.

3. Unohda täydellinen

Perfektionistit tavoittelevat täydellisyyttä, mutta saavat loppujen lopuksi vain murto-osan tehdyksi. Vaikka hyvä jälki on tärkeää, täydellisyyden tavoittelua vie usein aivan liikaa aikaa.

4. Älä luota päähäsi

Kiireessä monet asiat unohtuvat ja karkaavat mielestäsi. Älä turhaan kuormita itseäsi sillä, että yrität muistaa kaiken. Kirjoita asioita muistiin ja laita kännykän kalenteri hälyttämään. Näin voit keskittyä tehokkaasti arkeesi, eikä sinun tarvitse murehtia, muistatko kaiken tarpeellisen.

5. Tee tilinpäätös

Kun viikko on mennyt, katso to do -listastasi, mitä olet saanut aikaiseksi. Iloitse saavutuksistasi, mutta huomioi myös ne kohdat, jotka jäivät tekemättä. Kun katsot jokaisen viikon kohdalla aikaansaannoksiasi rehellisesti, pystyt joka viikko parantamaan suoritustasi. Muista kehua itseäsi, ei ruoskia.


13 kysymystä paljastavat, oletko työnarkomaani - lue ne täältä.

Lähde: Enterpreneur

Kilpailut

Uusimmat