Osaatko käyttää kondomia oikein? Katso 8 yleisintä virhettä ja opi välttämään mokat

15.10.2014 12:05 - Laura Sulkava

Kondomia on käytettävä oikein, jotta siitä saa suojan sekä sukupuolitauteja että ei-toivottua raskautta vastaan.

Alla listattuna yleisimpiä virheitä, joita kondomin käytössä tehdään.

1. Vääränlainen kondomivalinta. Lateksinen on paras ja jos on allerginen, hyvä vaihtoehto on polyuretaani.

2. Liukuvoide voi myös mennä vikaan. Öljyt ja vaseliini vahingoittavat lateksia, joten kannattaa valita vesipohjainen vaihtoehto.

3. Usein voi myös unohtua tarkistaa, että kondomi on käyttökelpoinen. Ennen käyttöä pitää tarkistaa viimeinen käyttöpäivä. Värjäytynyt, rikkoutunut ja haurastunut kondomi on merkki siitä, että kyseinen yksilö ei ole enää käyttökelpoinen.

4. Jos haluaa varmistua, että kondomi on varmasti laitettu oikein, kannattaa laittaa se itse päälle. Mistä tiedät toisen osaavan?

5. Siihen on syynsä, että kondomi on paketissa rullattuna. Jos rullaus avataan ennen päälle laittamista, todennäköisyys sen rikkoutumiseen on suuri. Rullatessa päälle voi hieman puristaa kondomin päädystä ja rullata kumi koko komeuteen sillä tavalla, ettei siihen jää ilmakuplia.

6. Kondomi pitää olla päällä koko yhdynnän ajan, koska muuten siitä ei saa täydellistä hyötyä.

7. Kondomia ei pidä jättää päälle liian pitkäksi aikaa. Kun mies on saanut siemensyöksyn, kondomi tulee poistaa mahdollisimman pian. Silloin, kun penis on jäykistynyt.

8. Kierrätys ei ole tässä puuhassa oikein eikä kondomia siis tule ikinä käyttää kahta kertaa. Siinä on todella suuri todennäköisyys vaihtaa vahingossa kehonnesteitä.

Kirjoitimme aikaisemmin, että on yleistä, että naiset haluavat sängyssä kovia otteita sekä asioista, mitä miehet eivät uskalla kertoa haluavansa sängyssä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat