Yllättävä tutkimustulos: Nainen tulee helpommin raskaaksi jos mies juo olutta

31.10.2014 21:15 - Susanna Karttunen

Tutkijoiden mukaan miehet voivat lisätä hedelmällisyyttään varsin yllättävällä tavalla: juomalla joka päivä pari tuoppia olutta! Kahvista sen sijaan kannattaa pysyä kaukana.

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan miehen juomatavoilla on suuri yhteys hänen hedelmällisyytensä. Tulosten mukaan miehen juodessa pari olutta päivittäin, tulee nainen todennäköisemmin raskaaksi.

Massachusettsilaisen sairaalan toteuttamaan tutkimukseen osallistui reilut sata miestä, jotka yrittivät kumppaninsa kanssa lasta vuosien 2007-2013 aikana. Tutkimustulosten mukaan miehet, jotka joivat vähintään puolitoista tuopillista olutta päivittäin, olivat kaksi kertaa todennäköisempiä saamaan kumppaninsa raskaaksi.

Kahvin juomisella taas oli päinvastainen vaikutus. Yli kaksi kupillista kahvia päivässä tiputti isäksi tulemisen todennäköisyyden 20 prosenttiin.

- Kaikki, joka on hyväksi sydämen terveydelle, on myös hyväksi hedelmällisyydelle, sairaalan synnytyslääkäri Anatte Karmon selittää tuloksia.

Alkoholin vaikutusta miehen hedelmällisyyteen ei voi yhden tutkimuksen perusteella kuitenkaan aivan varmaksi todistaa. Sen sijaan liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat tiettävästi toimivia keinoja.

Kokosimme aiemmin yleisiä vääriä uskomuksia naisen hedelmällisyydestä. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat