Haluatko laihtua? Syö näin ennen nukkumaanmenoa

19.11.2014 23:15 - Heli Thoren

Aineenvaihdunta on hyvä pitää käynnissä. Siksi kannattaa välttää tietyjä herkkuja ilta-aikaan.  

Hokistumista haluavan kannattaa keskittyä siihen mitä syö - mihin vuorokauden aikaan tahansa. Jotta laihtuminen olisi tehokkainta, kannattaa myös iltasyömisiin kiinnittää erityistä huomiota.

Ravintoterapeutti Stephanie Clarke muistuttaa, että tärkeintä on pitää päivän kalorimäärä optimaalisena. Jos syö päivän aikana kaiken kaikkiaan liikaa, eivät kilot karise. Clarken mukaan on kuitenkin joitakin ruokia, joita kannattaa välttää ilta-aikaan. Terapeutti kehottaa jättämään kaloripitoiset herkut, kuten roskaruuan tai suklaakeksit illalla väliin. Syy on siinä, että jos illalla syö tuhdisti, ei aamulla vielä ole nälkä. Tämä vaikuttaa puolestaan siihen, ettei aamupalaa tee mieli ja kun sen jättää väliin, ei aineenvaihdunnan toiminta käynnisty.

Pyri syömään monipuolinen päivällinen ja jos illalla nälkä yllättää, syö päivällisellä enemmän. Voit myös syödä pienen ja kevyen iltapalan: smoothie, luonnonjogurtti ja marjat ovat esimerkiksi hyviä vaihtoehtoja. Ravintoterapeutin mukaan on tärkeä pitää aineenvaihdunta tasaisesti käynnissä koko päivän: näin kalorit palavat oli kello mitä tahansa.

Ravintoterapeutti muistuttaa välipalojen tärkeydestä. Niitä tulisi popsia - terveellisiä sellaisia - ruokien välillä. Näin nälkä ei pääse kasvamaan turhan suureksi ja ahmimista ei tapahdu niin herkästi.


Vähennä ruokavaliostasi 500 kaloria päivässä ja hoikistut varmasti. Tee se näin.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat