6 yllättävää tapaa nopeuttaa aineenvaihdunnan toimintaa

27.11.2014 20:15 - Heli Thoren

Olet varmasti kuullut, että liikunta ja veden juonti auttavat. On kuitenkin myös muita keinoja vauhdittaa hoikistumista.

Olet varmasti kuullut, että runsas veden lipittäminen auttaa hoikistumaan kuin myös juoksulenkki kiihdyttää aineenvaihduntaa. On kuitenkin myös yllättäviä keinoja vauhdittaa omaa laihdutusprosessiaan:

1. Laske lämmitystä

Etenkin viileässä makuuhuoneessa nukkuminen on hyvästä - myös aineenvaihdunnan kannalta. Voit myös laskea kotisi lämpöasteita asteella parilla.

2. Lisää proteiinia

McMaster University selvitti tutkimuksessaan, että ne naiset, jotka söivät kolmesta seitsemään annosta proteiinia päivässä hoikistuivat nopeammin kuin ne, jotka söivät vähemmän. Myös runsaammin proteiinia syöneiden lihasmassa kasvoi nopeammin.

3. Muista hiilarit

Moni hoikistuja karsii ruokavaliostaan hiilihydraatit. On silti tärkeää muistaa, että myös hiilareita tarvitaan, jotta jaksat liikkuessa antaa kaikkesi - ja samalla aineenvaihduntakin kiittää. Nauti hiilihydraatteja desin verran ateriallasi. Esimerkiksi tummaa riisiä, puuroa tai perunaa.

4. Oikeanlaiset välipalat

Älä popsi välipaloiksi riisikakkuja, vaan esimerkiksi kourallinen pähkinöitä. Tutkimuksen mukaan hyvät rasvat - etenkin saksanpähkinöissä olevat - auttavat hoikistumisoperaatiossa.

5. Kova treeni

20 - 30 minuutin kovatempoinen treeni kolmesti viikossa tekee tehtävänsä. Tutkimusten mukaan lyhytkestoista, mutta kovatempoista HIIT-treeniä vetävät hoikistuivat nopeiten. Myös intervallitreenin jälkeen rasvanpolton mitattiin olevan korkeimmillaan.

6. Treenaa aamulla

Aamutreeni potkaisee myös aineenvaihdunnan käyntiin tehokkaasti. Northwestern Universityn tutkimuksen mukaan rasvaprosentti oli alhaisempi heillä, jotka harrastavat urheilua pääosin aamuisin.


Lue vielä: 3 myyttiä aineenvaihdunnasta.


Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat