Stressaako? 5 keinoa nollata pääsi

14.12.2014 20:15 - Heli Thoren

Rasittavatko työt ja elämän kiire? Pidä huolta omasta itsestäsi lepuuttamalla aivojasi tehokkaiden niksien avulla.  

Jos tuntuu, että ajatukset ja rästitehtävät karkaavat mielestäsi, on aika pysähtyä. Jotta stressi ei kasva liian suureksi ja rasittavaksi, on hyvä antaa omille aivoilleen tilaa levähtää. Tee se näiden vinkkien avulla:

1. Päästä irti

Purnaatko vieläkin pomosi ikävää naljailua tai sitä, että ystäväsi unohti treffinne? Päästä irti negatiivisista ja kuluttavista ajatuksistasi. Ne rasittavat mieltä huomaamatta ja kuormittavat aivojasi turhaan. Ajattele, että annat ihmiselle anteeksi ja päästä sitten irti.

2. Puhu

Jos elämässäsi tapahtuu rasittavia tai kurjia asioita tai todistat vaikkapa jotain epämukavaa kohtausta, puhu siitä. Kun puhut mieltäsi häiritsevistä asioista, et sulje asioita sisällesi. Samalla pääset niistä vapaaksi, eivätkä ne jää painamaan mieltäsi.

3. Hengitä ulos, hengitä sisään

Meditointi - jo muutaman minuutin mittainen - auttaa sinua rentoutumaan. Istu rauhallisessa tilassa muutama minuutti ja keskity vain hengitykseesi. Samalla mielesi rauhoittuu.

4. Se ei johdu sinusta

Jos perheesi unohti syntymäpäiväsi tai kollegasi tiuski sinulle palaverissa, syy on harvoin sinussa. Kun voit pestä kätesi siitä, että olisit vastuussa epämukavista asioista, jotka tapahtuvat sinulle, voit paremmin. Hyväksy, että olemme kaikki ihmisiä ja teemme typeriä asioita. Ne kuuluvat elämään.

5. Vaihda ajatuksia

Jos kurjat mietteet vaivaavat, päätä miettiä jotakin muuta. Lähde lenkille, kahville ystävän kanssa tai päätä, että käyt shoppailemassa ja ostat itsellesi jotakin kivaa. Toisinaan ajatusten siirtäminen toisaalle auttaa aivojasi päästämään irti piinaavasta asiasta. Samalla ongelman merkitys pienenee tai se voi ratketa kuin itsestään. Murehtiminen ei koskaan auta.


Kun arvostat ja rakastat itseäsi, voit hyvin. Lue, miten opit ja pääset siinä alkuun täällä.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat