Tärkein aika pestä kasvot ei olekaan aamulla eikä illalla

09.01.2015 09:15 - Reetta Haverinen

Harvinaisen moni nainen jättää päivän tärkeimmän kasvojen pesun tekemättä.

Monet naiset pesevät kasvonsa kahdesti päivässä: heti herättyään ja toisen kerran ennen nukkumaan käymistä. Vain harva arvaa, että ihon hyvinvoinnin kannalta ei ole katastrofi, jos aamu- tai iltapesu jää väliin. Tärkein aika, jolloin kasvot ehdottomasti tulisi pestä epäpuhtauksista, on juuri ennen treeniä.

Jos et puhdista kasvojasi meikistä ennen runsasta hikoilua, voivat meikkituotteet, lika ja ihon rasva tukkia ihohuokoset. Epäpuhtaudet kuormittavat ihoa ja pian näpyt ja finnit pääsevät valloilleen.

- Kun vielä hikoillessasi pyyhit kasvojasi, pääsevät kaikki epäpuhtaudet suoraa tietä ihohuokosiisi, kertoo newyorkilainen dermatologi Neal Schultz.

Meikinpuhdistuspyyhkeet ja -aineet tulisivat kuulua siten jokaisen meikkiä käyttävän naisen treenilaukkuun. Vaikka rasva ja lika voivat tukkia ihohuokosia, vaikka meikkiä ei olisi kasvoilla laisinkaan, on tärkeää putsata ehostus hipiältä ennen jumppatunnille menoa. Erityisen tärkeää kasvojen peseminen ennen treeniä on niille, joilla on iho-ongelmia.

Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat