Onko herääminen todella takkuista touhua? 7 vinkkiä pirteämpiin aamuihin

29.01.2015 09:45 - Noora Suomalainen

Syytätkö väsynyttä oloa aamukahvin puuttumisella? Monet saattavat toimia aamutoimissaan väärin ja ovat siksi väsyneitä.

Torkuttaminen aamuisin, aamupalan väliin jättäminen ja monet muut syyt tekevät aamuista vaikeampia. Näitä asioita voi kuitenkin muuttaa ja sillä tavoin saada itsestään virkeämmän aamuihmisen.

Alle on koottu virheitä, joita moni sortuu tekemään.

1. Valmistaudut pimeässä
Valo herättää mielen ja kehon paremmin kuin pimeys. Jos luonnonvaloa ei ole saatavilla, kannattaa turvautua kirkkaisiin sisävaloihin.

2. Antaudut torkuttamiselle
On normaalia olla väsynyt kun kello soi aamulla, mutta torkuttaminen tekee siitä vielä pahempaa. Parempi laittaa kello soimaan hiukan myöhemmäksi, kuin se, että torkuttaa ja nukahtaa taas uudestaan.

3. Mottosi on "ensin kahvia"
Osa ihmisistä ajattelee, ettei pysty heräämään kunnolla ilman ensimmäistä kahvia, mutta se ei pidä biologisesti paikkaansa. Valo auttaa heräämisessä luonnollisesti.

4. Jätät aamupalan väliin
Kroppa tarvitsee energiaa heti aamulla toimiakseen kunnolla pitkin päivää. Aamupala voi myös auttaa laihduttamisessa.

5. Et rentoudu nukkumaan mennessäsi
Työskentely, siivoaminen ja jopa television katseleminen juuri ennen nukkumaanmenoa ei ole hyväksi. Kehon ja mielen kannattaa antaa levätä ennen sänkyyn menemistä, jotta nukahtaminen olisi helpompaa.

6. Et nuku tarpeeksi hyvin tai pitkään
Suositellaan, että kannattaa nukkua 7-9 tuntia yössä, jotta tuntisi olonsa levätyksi. Hyvä unenlaatu on yhtä tärkeää. Ennen nukkumaanmenoa ei kannata juoda kofeiinipitoisia juomia tai alkoholia eikä syödä raskaasti.

7. Et hae apua uniongelmiin
Jos olo on väsynyt pitkistä unista riippumatta, kannattaa miettiä onko väsymyksen takana jokin ongelma. Kyse voi olla esimerkiksi uniapneasta, johon kannattaa hakea apua lääkäriltä.

Lue myös: Oletko iltaihminen? 10 erinomaista ohjetta parempiin aamuihin

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat