Naiset ja miehet käyttävät alkoholia eri tavalla - tiedätkö, kuinka huomattava ero oikeasti on?

12.03.2015 21:15 - Senni Loikala

Siiderit, lonkerot, kaljat ja muut alkoholijuomat maistuvat eri tavalla eri elämänvaiheissa. Tuore tutkimus selvitti, miten käyttö vaihtelee ikäkausittain.  

Naiset ja miehet käyttävät alkoholia huomattavan eri tavalla. Tuore BMC Medicine -lehdessä julkaistu tutkimus perehtyi siihen, miten alkoholinkäyttö muuttuu elämän aikana niin naisilla kuin miehilläkin. Sukupuolten väliset tottumukset poikeavat toisistaan merkittävästi.

Miehet pistävät huiviin alkoholia eniten 25-vuotiaina, mihin mennessä heidän alkoholin kulutuksensa on kasvanut nopeaa vauhtia. Kyseisen piikin jälkeen he alkavat käyttää alkoholia huomattavasti vähemmän kuin ennen. Miehet myös juovat huomattavasti naisia enemmän alkoholia.

Naisiin verrattuna miesten alkoholinkäyttö on vuoristoratamaista. Naisten alkoholinkäyttö nimittäin kasvaa erittäin hillitysti noin 40 ikävuoteen saakka, minkä jälkeen se laskee hissukseen. Erityisesti yksi asia kuitenkin yllätti tutkijat.

- Säännöllisestä juomisesta (päiväsaikaan tai lähes joka viikonpäivä) tuli yleisempää keski-iässä ja sitä vanhempana, mikä oli havaittavissa erityisesti miehillä, tutkijat kertovat.

Tutkimuksessa analysoitiin alkoholinkäyttöön liittyviä brittitutkimuksia.

Pääset katsomaan naisten ja miesten alkoholinkäyttöä kuvaavan grafiikan täältä.

Seuraava artikkeli: Ruotsalainen tutkimus: Mitä enemmän mies juo, sitä tyhmempi hän on

Lähde: Washington Post

Kilpailut

Uusimmat