Hyödynnä huippuhedelmä: 4 tapaa, joilla greippi voi auttaa painonpudotuksessa

15.03.2015 19:45 - Linda Arponen

Vaikka greipin happamuus ei miellyttäisikään, kannattaa sen syömistä harkita, mikäli haluaa pudottaa painoa.

Greippi on jo pitkään tunnettu terveellisenä hedelmänä, joka sisältää paljon esimerkiksi C-vitamiinia. Vaikka greippiä on yleisesti nautittu nimenomaan aamiaisella, on hedelmä todellisuudessa niin monipuolinen, että sitä kannattaisi syödä muinakin vuorokaudenaikoina.

Greippi on hyvä hedelmä myös painonpudottajille, sillä se saa aineenvaihdunnan vauhdilla liikkeelle. Koska hedelmällä on juuri nyt satokautensa meneillään, kannattaa sitä käydä etsimässä lähikaupasta.

Greippi auttaa painonpudotuksessa esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Greippi pitää kylläisenä

Greipissä on runsaasti kuitua, joka pitää pidempään kylläisenä ja pienentää herkuttelun todennäköisyyttä. Yksi greippiannos sisältää vain 53 kaloria, mutta noin kaksi grammaa kuitua. Erään tutkimuksen mukaan puolikkaan greipin syöminen ennen jokaista ateriaa voi auttaa pudottamaan painoa tehokkaammin. Vaikka tämän tekniikan kokeilu ennen jokaista ateriaa voi mennä vaikeaksi, voi sitä testata vaikkapa juuri ennen aamupalaa.

Greippi on vähäkalorinen vaihtoehto

Greippiä voi tosiaan nauttia muutenkin kuin vain sellaisenaan aamiaisella. Kokeile greippiä vaikkapa salaatissa tai kana-aterian lisukkeena. Voit syödä greippiä myös jälkiruoaksi.

Greippi vakauttaa verensokeritasot

Greippi voi todistetusti laskea insuliinitasoja. Alhaiset insuliinitasot tarkoittavat sitä, että elimistö muuttaa ruoan tehokkaammin energiaksi ennemmin kuin rasvaksi. Samaa ei voi sanoa esimerkiksi suklaapatukasta.

Greippi hillitsee mielihaluja

Greippi on siitäkin erikoinen hedelmä, että erään tutkimuksen mukaan pelkkä greipin tuoksu voi auttaa painonpudotuksessa. Tutkijat uskovat greipin haistelun vaikuttavan maksan entsyymeihin, mikä voi hallita herkkuhimoja ja edistää laihtumista. Jos et siis nauti greipin mausta, voit ainakin etsiä greipin tuoksuisia hajusteita.

Lue myös: Maistuuko greippi liian happamalta? Paranna makua yllättävällä keinolla

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat