Hellitä välillä: 5 hyvää syytä hemmotella itseään

31.03.2015 17:45 - Linda Arponen

Toisinaan on hyvä muistaa levätä ja palkita itseään hyvistä suorituksistaan. Tällöin syyllisyydentunne kannattaa unohtaa kokonaan.

Joskus voi olla vaikeaa perustella itselleen sitä, miksi tarvitsisi vaikkapa pedikyyrin tai viikonloppumatkan. Ja sitten jos itseänsä tällaisilla tavoilla hemmottelee, saattaa syyllisyydentunto hengitellä niskaan.

Kannattaa kuitenkin opetella hellittämään välillä ja keskittymään siihen, kuinka paljon hemmottelua oikeasti tarvitset. Itsensä palkitseminen silloin tällöin voi nimittäin tehdä sinusta ennen pitkää paremman ihmisen.

Tässä on viisi hyvää syytä antaa itsellensä välillä hemmotteluhetkiä, ilman syyllisyydentuntoa:

Tunnet itsesi nuoremmaksi

Itsesi palkitseminen on tärkeää hyvinvoinnillesi. Vaikka menisitkin vain muutamaksi minuutiksi istumaan aurinkoon työpisteeltäsi, tunnet olosi virkeämmäksi ja energisemmäksi. Pienetkin asiat voivat tuoda mukanaan suuria muutoksia ja palaat näin töittesi pariin raikkaalla, uudella asenteella.

Mielialasi paranee

Jos et säästä jonkin verran aikaa ja rahaa niihin asioihin, joista nautit, ei sinulla luultavasti ole yhtään energiaa. Mahduta siis jokaiseen kuukauteen muutama päivä, jolloin menet vaikkapa kylpylään tai teet jotain hauskaa ystäviesi kanssa. Näin mielesi kevenee ja arjestasi tulee mieluisampaa.

Sinulla on enemmän annettavaa

Kun olet hyvä itsellesi, jaksat olla hyvä myös toisia kohtaan. Kun palkitset itseäsi säännöllisesti, tulee sinusta parempi työkaveri, ystävä ja puoliso. Ajattele siis kaikkea itseesi käyttämää aikaa lahjana itsellesi ja läheisillesi.

Saat motivaatiota

Kehitä itsellesi sellainen palkitsemisjärjestelmä, joka saa jokaisen hemmotteluhetken tuntumaan ansaitulta. Valo tunnelin päässä toimii loistavana inspiraationa ja saa sinut tekemään enemmän asioita.

Vältät loppuunpalamisen

Jos koko ajan vain paahdat eteenpäin ilman taukoja, saattaa uupumus iskeä, jolloin takaisin raiteilleen pääseminen on hankalampaa ja vie enemmän aikaa. Vältä siis burnoutit ja sairastumiset ja pakota itsesi välillä hemmottelemaan mieltäsi ja kehoasi.

Erilaisia mukavia itsensähemmotteluvinkkejä voit lukea aiemmasta artikkelistamme.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat