Hyviä uutisia herkkusuille: Suklaasta kehitetään yhä terveellisempää ja paremman makuista

06.04.2015 13:15 - Linda Arponen

Tutkijat ovat löytäneet keinon tehdä suklaasta sekä ravinteikkaampaa että maukkaampaa.

Tutkijat ovat saaneet selville, että pelkästään muuttamalla kaakaopapujen säilöntä- ja paahtamistapaa, voidaan suklaan antioksidanttien määrää kasvattaa. Ensimmäisten maisteluiden mukaan eri tavalla käsitellyistä pavuista valmistettu suklaa maistuu jopa paljon paremmalta kuin muut suklaat.

Tutkimusryhmässä oli mukana tutkijoita Ghanan yliopistosta sekä belgialaisen Gentin yliopistosta. Ensin he säilyttivät kaakaopavun palkoja avaamattomina seitsemän päivän ajan. Sen jälkeen he paahtoivat papuja hitaasti ja matalla lämpötilalla, tavallista pidemmän ajan.

He huomasivat, että tällä tavalla valmistettuna suklaasta on mahdollista tehdä maukkaampaa ja lisäksi se sisältää enemmän polyfenoleja. Kyseessä on antioksidantti, joka auttaa verisuonten toiminnassa. Polyfenoleja löytyy esimerkiksi myös punaviinistä.

Perinteisesti kaakaopavut paahdetaan 120-130 asteessa 10-20 minuutin ajan. Nyt tutkijat käyttivät kuitenkin alhaisempaa lämpötilaa 45 minuutin ajan.

Johtava tutkija Emmanual Ohene Afoakwa muistuttaa, että hyödyt näkyvät lähinnä vain paljon kaakaota sisältävässä tummassa suklaassa. Hänen ryhmänsä jatkaa tutkimuksia ja aikoo selvittää, voisiko suklaasta tehdä vielä terveellisempää ja paremman makuista.

Lue myös: Herkuttelijat huomio! Suklaa auttaa painonhallinnassa

Lähde: Sunny Skyz

Kilpailut

Uusimmat