Tehot irti aerobisesta treenistä - vinkit, joilla pääset näkyviin tuloksiin

22.05.2015 20:15 - Tiina Svensk

Jos juoksumatolla puurtaminen tunnin ajan ei ole sinun juttusi, ei hätää. Aerobisesta treenisessiosta voi selvitä nopeamminkin.

Aerobinen treeni ei ole ainoastaan tehokasta, vaan se on myös hyväksi terveydellesi. Parhaimmillaan cardio-treeni tehostaa aineenvaihduntaasi ja poltat enemmän kaloreita vielä kotisohvalla palautuessasi.

Sykettä nostattava hikitreeni on myös avainasemassa painonpudotuksen kannalta. Jos pururadalla puurtaminen ei kuitenkaan ole sinun juttusi, älä huoli. Aerobisen treenin kanssa kannattaa keskittyä tehoon treenin pitkäkestoisuuden sijasta:

HIIT-treeni

High intensity interval training (HIIT) on nopeasti kasvava trendi fitness-maailmassa, ja hyvästä syystä. Nimensä mukaisesti treeni on lyhytkestoinen, mutta sitäkin intensiivisempi intervallitreeni.

Lyhytkestoinen ja tiukka treeni tuo nopeasti tuloksia, sillä HIIT-treenin salaisuus piilee jälkipoltossa - intensiivisen treenin jälkeen poltat enemmän kaloreita kuin normaalin, pitkäkestoisemman cardio-treenisi jälkeen.

HIIT-treeni voi olla haastavaa, mutta saat enemmän tuloksia lyhyemmässä ajassa. Aineenvaihduntasi tehostuu jopa 24 tunnin ajaksi treenin jälkeen.

Etsi oma tasosi, ja haasta itsesi

Kuinka paljon aerobista treeniä teet viikoittain? Jos et hikoile juuri lainkaan, kannattaa aloittaa sisällyttämällä pari HIIT-treeniä viikkoon. Jos käyt silloin tällöin sisäpyöräilytunnilla, kannattaa haastaa itsensä intensiivisemmällä treenillä tai lisäämällä aerobisia treenikertoja kalenteriin.

Muista kuitenkin palautua ja antaa kehollesi taukoa aerobisesta treenistä. Lepo ja palautuminen ovat avainasemassa palautumisen kannalta.

Tärkeintä on ajoitus

Kannattaa miettiä tarkkaan, mihin kohti aerobisen treenin sijoittaa omassa treenikalenterissaan. Jos haluat maksimoida treenin tehot, aerobinen osuus kannattaa sijoittaa aina painoharjoittelun jälkeen.

Painoharjoittelun jälkeen kehon glykogeenitasot ovat ehtyneet, mikä tarkoittaa, että kehosi polttaa enemmän rasvaa hiilihydraattien sijaan.

Lue myös: Mittaa, suunnittele ja ole kärsivällinen – keinot, joilla pääset tavoitepainoosi

Lähde: Elite daily

Kilpailut

Uusimmat