Asiat, jotka saavat alapääsi voimaan huonosti - 7 sudenkuoppaa, joita tulee välttää

15.06.2015 19:45 - Rea Tallgren

Pidä huolta kehostasi kokonaisvaltaisesti. Tiesitkö, että seuraavat asiat eivät tee alapäällesi hyvää?

Terve ja hyvinvoiva alapää vaikuttaa useampaan asiaan kuin voisi kuvitellakaan. On olemassa muutama asia ylitse muiden, jotka tekevät alapäästä hyvin onnettoman.

1. Pyörän satula

Vagina ei välttämättä nauti kovasta hinkutuksesta. Liiallinen pyöräily liian kovalla satulalla voi myös aiheuttaa sen, että pitkässä juoksussa tuntoaisti alapäässä kärsii. Täten myös seksielämä voi kärsiä.

2. Vihannekset

Joskus kurkut ja banaanit saavat aikaan härskejä ajatuksia, mutta niitä ei kannata laittaa alapäähän. Hedelmissä on bakteereja, jotka saattavat saada alapääsi tulehtumaan.

3. Likaiset alusvaatteet

Likaiset alusvaatteet ovat ihanteellinen kasvuympäristö bakteereille ja pöpöille. Esimerkiksi treenin jälkeen alusvaatteet pitäisikin vaihtaa jokaikinen kerta. Muuten hiivatulehduksen saaminen on lähinnä ajan kysymys.

4. Lävistykset

Genitaalilävistykset saattavat kuulostaa cooleilta, mutta oikeasti ne ovat todellinen terveysriski. Genitaalialueella olevat lävistykset on myös todella vaikea pitää puhtaana.

5. Sottasormet

Koskettelet sitten itse tai annat jonkun toisen kosketella alapäätäsi, pidä huoli, että kädet ovat puhtaat. Mausteet ja liat kulkevat herkille limakalvoille kosketuksesta helposti ja seuraukset saattavat olla todella ikäviä.

6. Taudit

Ainoa tapa suojautua sukupuolitaudeilta on se, että käyttää kondomia. Lisäksi kannattaa muistaa, että jotkut taudit tarttuvat todella herkästi, eli esimerkiksi toisen alapäätä kosketeltuaan ei kannata käydä pesemättömillä käsillä oman alapään kimppuun ja toisin päin.

7. Ajeleminen

Alapään karvoituksen ei tarvitse antaa kasvaa luonnontilassa, mutta ajeleminen kannattaa tehdä hellästi ja pyrkiä siihen, ettei iho ärry. Mikäli karvanpoisto ärsyttää alapäätä, kannattaa sen antaa rauhoittua kunnolla ennen seuraavaa ajelukertaa ja harkita joitain muita tapoja hoitaa karvanpoisto.


Lue myös: Suositulla bloggaajakaunottarella on kaksi vaginaa: "Olen tuplasti nainen"

Lähde: Positivemed

Kilpailut

Uusimmat