Kuva: AOP

Haluatko oppia aamuihmisten salat? Tehokkuuteen on kymmenen keinoa

04.10.2015 10:45 - Pauliina Jokinen

Mutta ei oikotietä.

Aamuihmiset saattavat tuntua ärsyttävänkin pirteiltä ja heidän elämänsä näyttää soljuvan eteenpäin harvinaisen sujuvasti. Aamuihmisillä on omat keinonsa saada päivästä teokas ja myös sinä pystyt siihen muutamalla muutoksella.

Totuus kuitenkin on, ettei valintojen tekeminen välttämättä ole helppoa. Toisinaan kun olisi ihana jäädä lojumaan sänkyyn ja torkuttamaan kelloa.

Vai miltä nämä muutokset tuntuisivat?

Herää tuntia normaalia aiemmin
Tai edes puoli tuntia. Näin vältät ainaisen aamukiireen.

Liiku
Kaiva esille lenkakrit tai joogamatto ja käytä aamun ensimmäiset hetken urheiluun.

Hengitä raikasta ilmaa
Jos suuntaat lenkille, raikas ilma herättää varmasti. Muussakin tapauksessa avaa ikkuna tai piipahda parvekkeella ja päiväsi alkaa uudella energialla.

Tee päivän to do -lista
Tehtävälistoja noudattavien ihmisten on tutkittu olevan menestyneempiä ja tehokkaampia kuin kanssaihmisten. Tee päivän pakollisista tehtävistä lista heti aamulla ja hahmotat,mihin kaikkeen sinun tarvitsee varata aikaa.

Mieti päivän kulku
Käy mielessäsi läpi päivän kulku ja aikataulu. Voit myös vilkaista kalenteriin, ettei mitään pääse unohtumaan. Mielikuvan avulla voit luoda päivästäsi jo etukätene positiivisen kuvan ja käydä läpi vaikeat paikat.

Aseta tavoite
Päivien tarkoituksena ei ole vain selvitä vaikeasta tehtävästä seuraavaan, vaan saavuttaa asioita ja kehittyä. Mitä haluaisit tänään saavuttaa?

Syö terveellinen aamupala
Aamuihmiset aloittavat päivänsä puurolla tai proteiinipitoisella smoothiella. Eikö olekin ärsyttävää? Varmasti, mutta samalla he saavat energiavarastonsa täyteen heti aamusta, eikä päivä tunnukaan niin tahmealta.

Keitä hyvää kahvia ja istu hetki ajatustesi kanssa
Kun muut asiat ovat jo hoidossa, on aikaa istua hetki hiljaa ja juoda hyvää kahvia. Pieni asia saa kaiken mittasuhteisiin ja sinulla on aikaa vain omille ajatuksillesi. Sinulla on mahdollisuus ajatella lapsiasi tai miestäsi ja huomata, kuinka hyvin kaikki onkaan.

Kiitä
Hyvä tuuli tarttuu, joten levitä sitä. Kiitä, jos joku pitää sinulle ovea auki tai kun nappaat kahvin mukaasi. Kiitos on pieni sana.

Siivoa pöytäsi
Aloita työpäiväsi järjestelemällä työpöytäsi. Pöydän ei tarvitse olla siisti, vaan sinulle sopivassa järjestyksessä – vaikka se sitten tarkoittaisikin luovaa kaaosta.


Lue myös: ''Kellon torkutus ei ole poikkeus, se on rutiini!'' 17 asiaa, jotka vaan aamu-uniset ymmärtävät


Kilpailut

Uusimmat