Kuva: Fotolia

Mistä tietää, millainen ruokavalio sopii juuri sinulle? Lue 3 tärkeää kohtaa

07.10.2015 22:15 - Emma Ylistalo

Tietoa erilaisista ruokavalioista on tällä hetkellä tarjolla enemmän kuin aikaisemmin. Kuinka löytää tästä valtavasta joukosta itselleen sopivin vaihtoehto?

Tärkeintä itselleen sopivan ruokavalion etsinnässä on kuunnella omaa kehoaan ja sitä, kuinka se reagoi. Lue alta kolme vinkkiä, joiden avulla syöt terveellisesti koko loppuelämäsi.

1. Kehosi on viisas - kuuntele sitä

Jos jo ajatus tofun syömisestä saa sinut tuntemaan itsesi onnettomaksi ja kehosi kertoo sinulle, että tarvitset kunnon pihviä, syö pihvi. Meillä kaikilla on täysin yksilöllinen ja luontainen ruokasysteemi, joka kertoo meille mitä tehdä. Kun signaalit aivoissamme ja kehossamme toimivat, eivätkä ole häiriintyneet kemikaalien tai keinotekoisten ainesosien takia, voimme oppia käyttämään kehomme viestejä tehokkaasti.

2. Mielesi on voimakas - hyödynnä myös sitä

Mielesi voi olla tehokas voimavara - opettele kuuntelemaan ja hyödyntämään sitä. Jos esimerkiksi uskot, että flunssa lähtee helpoiten oikeanlaisella ruokavaliolla, kannattaa kokeilla sitä. Toisella ihmisellä se ei välttämättä toimi, jos hän uskoo enemmän lääkkeiden voimaan.

Se mihin sinä uskot, ajaa sinua eteenpäin. Mieti tarkkaan mihin uskot ja kyseenalaista myös, saattavatko vanhat uskomukset rajoittaa sinua.

3. Jousta säännöistä

Se mikä tuntui parhaalta muutama vuosi sitten, tai vaikka eilen, ei välttämättä toimi enää tänään. Kasvisruokavalio saattaa jossain vaiheessa tuntua parhaalta vaihtoehdolta, välillä taas saatat kaivata lihaa. Jossain kuussa jooga voi olla paras liikuntamuoto ja se, mitä tarvitset - toisessa kuussa taas juokseminen. Pysy siis avoimena uusille ajatuksille, äläkä pelkää muutosta.


Lue myös: Turvonnut, stressaantunut vai pömppö - katso, mikä on vatsatyyppisi ja miten muokkaat sitä helposti

Lähde: Mind Body Green


Kilpailut

Uusimmat