Kuva: Fotolia

Minä vuodenaikana olet syntynyt? Kesäkuukausien lapsille hyviä uutisia

13.10.2015 15:15 - Pauliina Jokinen

D-vitamiinin epäillään olevan yksi merkittävä tekijä siinä, että suven muksut porskuttavat elämässään paremmin kantimin.

Kesällä syntyneet ovat todennäköisemmin terveempiä kuin muina vuodenaikoina syntyneet. Brittitutkimuksen mukaan kesä-, heinä- ja elokuussa syntyneet lapset syntyivät painavimpina ja olivat elämässään paremmassa kunnossa. Lisäksi lapsista kasvoi pidempiä.

Tutkimuksen mukaan syynä saattaa olla D-vitamiini, jota odottavat äidit saavat runsaammin kesäkuukausien aikana.

Murrosikä myöhemmin

Myös kesällä syntyneiden tyttöjen murrosikä alkoi keskimäärin myöhemmin kuin muilla tytöillä. Murrosiän alkamisajalla on tutkittu olevat yhteys tyttöjen terveyteen myöhemmällä iällä. Aiemmin murrosiän saavuttavat tytöt sairastuvat todennäköisemmin diabetekseen, sydäntauteihin ja rintasyöpään.

Tutkimusta pidetään hyvin luotettavana, sillä tutkijat vertailivat lähes 450 000 naisen ja miehen syntymä- ja terveystietoja.

- Syntymäajankohtaan ei vaikuta, minkälaiseen perheeseen olet syntynyt, minkäikäisia vanhemmat ovat tai heidän terveydentilansa, Cambridgen yliopiston tutkija John Perry kertoo.

Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu talvella ja syksyllä syntyvien lasten saavan helpommin allergioita, kuin keväällä ja kesällä syntyvät lapset.


Lue myös: Rapistuuko kesäkunto aina syksyisin? Tee tästä vuodesta erilainen helppojen vinkkien avulla

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat