Kuva: Fotolia

Alkaako syksy väsyttää? 7 keinoa herätä energisempänä

13.10.2015 16:15 - Pauliina Jokinen

Pimeät aamun saattavat viedä voimat. Onneksi arkisilla tavoilla on merkittävä vaikutus virkeyteesi.

Juo kahvia ja mene vielä hetkeksi nukkumaan

Lataa kahvinkeitin valmiiksi jo illalla. Aamulla herätyskellon soidessa napsauta keitin heti päälle ja juo kupillinen kahvia heti herättyäsi. Köllähdä sen jälkeen vielä kymmeneksi minuutiksi sohvalle lepäämään, mutta muista laittaa torkkuherätys päälle. Kofeiini vaikuttaa noin kymmenessä minuutissa, jonka jälkeen torkuilta herääminen on helpompaa ja olet pirteämpi.

Käännä patteria pienemmälle

Viileässä on helpompi nukkua. Unitutkimuksen mukaan makuuhuoneen lämpötilan tulisi olla 18-21 astetta.

Käytä sarastuslamppua

Valo alkaa sarastaa noin puoli tuntia ennen kuin olet asettanut herätyksen. Valon lisääntyessä elimistösi valmistautuu heräämään ja kellon soidessa olet jo lähempänä valvetilaa.

Meditoi

Meditointi alentaa tutkitusti stressiä ja auttaa nukkumaan paremmin. Varaa aamusta muutama minuutti meditointiin ja päiväsi lähtee paremmin käyntiin.

Älä juo

Älä juo vettä illalla, ettet herää yöllä vessahätään.

Jätä elektroniikka makuuhuoneen ulkopuolelle

Jätä puhelin ja tietokone rauhaan jo tuntia ennen nukkumaanmenoa. Laitteiden valo vaikuttaa nukahtamiseen. Jätä laitteet makuuhuoneen ulkopuolelle, ettei esimerkiksi viestien tärinä häiritse untasi. Näin unesi on laadukkaampaa kuin silloin, kun näpräät kännykkääsi vain hetkeä ennen unta.

Harrasta liikuntaa

Harrasta sännöllisesti liikuntaa: ulkoile, käy salilla tai tanssitunneilla. Fyysinen rasitus auttaa nukkumaan paremmin ja nukut sikeämmin. Samalla myös heräät virkeämpänä. Kokeile myös työmatkaliikuntaa: reippailu töihin herättää varmasti.


Lue myös: ''Kellon torkutus ei ole poikkeus, se on rutiini!'' 17 asiaa, jotka vaan aamu-uniset ymmärtävät

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat