Kuva: Fotolia

Yksi superruoka läpäisee kaikkien ravitsemustieteilijöiden seulan – ”Kukaan ei kiistä hyötyjä”

19.10.2015 19:15 - Pauliina Jokinen

Runsaasti hyviä ominaisuuksia sisältäviä ruokia kutsutaan superruoiksi.

Usein erilaiset maca-jauheet ja chiansiemenet mielletään superruoaksi, jotka auttavat kehoa jaksamaan ja tuovat sen parhaita puolia esille.

Myös perinteiset mustikat ja mansikat ovat superruokaa, joita suomalaiset ovat tottuneet syömään. Marjat harvoin edes tuntuvat "superruoalta", sillä ne ovat niin tuttu ja olennainen osa ruokavaliotamme.  Moni muu superruoaksi nimitetty tuote jakaa usein ravistemusasiantuntijoiden mielipiteitä, mutta marjojen tuomia hyötyjä ei kiistetä.

- Kukaan ei kiistä marjojen hyötyjä, ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja kertoo.

Marjojen hyöty perustuu niiden sisältämiin tärkeisiin vitamiineihin, antioksidantteihin, kuituihin ja kivennäisaineisiin. Lisäksi marjat ovat kevyttä syötävää, eikä niissä ole paljoa kaloreita.

Marjojen hyödyt pääsevät oikeuksiinsa kuitenkin vasta, kun niitä syö riittävästi. Muutama lusikallinen marjoja puuron tai jogurtin päällä ei vielä tuo parhaita ominaisuuksia esiin.

- Marjoja pitäisi syödä runsaammin. Päivittäin noin 200 grammaa, Halmetoja vinkkaa.

Helppo tapa lisätä marjojen käyttöä, on laittaa niitä esimerkiksi smoothiesiin.


Lue myös: Marjat ja hedelmät - kehonhuoltoa parhaimmillaan

Kilpailut

Uusimmat