Kuva: Fotolia

Jo yksi energiajuoma päivässä on liikaa - lue huolestuttavasta tutkimuksesta

10.11.2015 11:45 - Senni Loikala

JAMA-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan energiajuomat ovat haitaksi terveydelle, vaikka määrät olisivat kohtuullisia.

Energiajuomien ystäville on huonoja uutisia. Tuoreen, JAMA-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kyseinen juoma nostaa selvästi verenpainettasi. Lisäksi juoma vain pahentaa stressiäsi, sillä se lisää stressihormoni noradrenaliinin määrää kehossasi.

Kyseessä on pieni, 25 osallistujan tutkimus. Osallistujat joivat yhden Rockstar-energiajuoman päivässä ja välillä he saivat sen tilalle niin sanotun ”lumejuoman” eli virvoitusjuoman, jota he luulivat energiajuomaksi. Tutkijat mittasivat osallistujien verenpaineen ja stressihormonin tasot ennen ja jälkeen juomisen.

Energiajuoma nosti osallistujien verenpainetta keskimäärin 6,4 prosentilla, kun taas virvoitusjuoman kohdalla luku jäi vain yhteen prosenttiin. Stressihormonia energiajuoma nosti yli puolet enemmän, kuin virvoitusjuoma.

Energiajuomia nauttiville on nyt nostettu kissa pöydälle: Jo yksi energiajuoma päivässä voi lisätä stressiä ja nostaa verenpainetta.


Uutisoimme aiemmin kohutusta tutkimuksesta, jonka mukaan energiajuomat saattaisivat aiheuttaa mielenterveysongelmia. Pääset artikkeliin tästä.

Lähde: TIME

Kilpailut

Uusimmat