Kuva: Fotolia

Mistä tiedät löytäneesi unelmatyösi? Kolme seikkaa paljastavat

05.01.2016 20:45 - Pauliina Jokinen

Unelmien työpaikka ei ole vain haave.

Jotta löytäisit parhaan mahdollisen työpaikan, on sen eteen nähtävä vaivaa. Vaivannäkö palkitsee, kun huomaat olevasi tyytyvcväisempi elämääsi kuin aiemmin. Mistä sitten erottaa "ihan kivan" työn upeasta?

Ymmärrät työsi tarkoituksen

Sinun täytyy pystyä perustelemaan itsellesi, miksi tekemäsi työ on merkityksellistä ja mitä sinä saat työsi kautta. Aivan yhtä tärkeää on ymmärtää, mitä hyvää työsi tekee yhteisöllesi: olipa työsi sitten myydä (ja nostaa Suomi talouskasvuun), auttaa vanhuksia tai tyhjentää roskiksia, on sinun toedettävä miksi teet työtäsi.

Sinun on myös määriteltävä itse, mitä pidät menestyksenä. Se ei välttämättä ole rahallinen menestys tai eteneminen uralla, vaan se voi yhtä hyvin olla mahdollisuus itse päättää omista työajoistasi tai toteuttaa intohimoasi omilla ehdoillasi.

Kun ymmärrät, mistä työssäsi on kyse, lakkaa se olemasta "vain työ" ja muuttuu osaksi eteenpäin soljuvaa elämääsi.

Tiedät löytäneesi sen, kun: Ihmiset kysyvät sinulta, miten töissä menee ja "hyvin" -vastauksen sijaan voisit puhua aiheesta (positiiviseen sävyyn) ummet ja lammet.

Mieti elämääsi työsi ulkopuolella

Meillä kaikilla on oma tapamme toteuttaa itseämme ja tapaamme olla. Meillä kaikilla (pitäisi olla) elämää työn ulkopuolella. Ympäri maailmaa ihmiset taistelevat sen etuoikeuden puolesta, että heillä olisi mahdollisuus toteuttaa itseään vapaa-ajallaan tai käyttää se parhaaksi näkemällään tavalla. Jos työsi antaa sinulle mahdollisuuden tähän, olet onnekas.

Tiedät löytäneesi sen, kun: Sunnuntai-illan lamaantuneen tunteen sijaan koetkin innostusta, onhan huomenna maanantai!

Etsi Sitä Oikeaa

Työnhaku on kuin ensitreffeillä käymistä. Sinun on annettava itsestäsi paras mahdollinen kuva ja etsittävä sitä, mikä tuntuu oikealta. Älä tyydy keskinkertaisuuteen, vaan etsi itsellesi merkityksellinen työ. Näin saat myös merkityksellisemmän elämän.

Tiedät löytäneesi sen, kun: Työsi tuo parhaat piirteesi esille. Olet innostunut, koet tekeväsi tärkeää työtä ja ennen kaikkea olet onnellinen.


Lue myös: Mihin maahan sinun olisi pitänyt syntyä? Katso, mitä horoskooppisi sanoo

Lähde: Stylist

Kilpailut

Uusimmat