Kuva: Fotolia

Yksi teko muuttaa käsityksesi omasta vartalostasi - tee siitä päivittäinen tapa

07.01.2016 11:45 - Reija Saarinen

Älä pelkää omaa peilikuvaasi, sillä se saa olon helposti vain huonommaksi.

Suurin osa meistä inhoaa omaa alastonta peilikuvaansa. Miksi, sitä on vaikea sanoa. Yksi syy lienee kuitenkin se, että silloin emme voi peittää itsestämme mitään ja juuri siksi kritisoimmekin helposti jokaista yksityiskohtaa omassa vartalossamme.

Tämä on kuitenkin tapa, josta kannattaa pyrkiä eroon. Sen sijaan päivittäiseksi tavaksi kannattaa ottaa oman alastoman vartalon ihaileminen. Tämä siksi, että tuo pieni teko tekee itsemme ja kehomme rakastamisesta meille huomattavasti helpompaa.

- Meidät on ikävä kyllä hiukan opetettu siihen, että aina on olemassa tapoja, joiden avulla voimme parantaa itseämme. Mutta olisi suunnattoman tärkeää keskittyä juuri vikoihimme. Niihin keskittyminen auttaa meitä ymmärtämään niiden ihanuuden ja saa meidät rakastamaan vartaloamme, psykologi Sari Shepphird toteaa.

Juuri siksi Shepphird kehottaakin jokaista katsomaan kehoaan ihan joka päivä. On myös tärkeää listata joka päivä viisi asiaa, joista omassa kehossaan pitää. Tämä saa ajan mittaan ihmisen tajuamaan, että kyse on ominaisuuksista, ei puutteista tai virheistä.


Lue myös: Kaunis, ainutlaatuinen keho: Opi rakastamaan itseäsi

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat