Kuva: Fotolia

Ruoka-aineet, jotka ovat terveellisempiä keitettynä

02.03.2016 11:45 - Reija Saarinen

Joistakin ruoka-aineista, kuten porkkanasta, saa enemmän irti silloin, kun sen keittää.

Harva on tullut ajatelleeksi, että tietyjen ruokien terveellisyys kohoaa silloin, kun ne keitetään. Jos siis haluaa alla olevista tuotteista kaiken hyödyn irti, kannattaa niitä nauttia vaikka keiton muodossa.

Pinaatti

Pinaatti on täynnä kalsiumia ja rautaa, siksi sitä kannattaa nautiskella säännöllisin väliajoin. Jos siitä haluaa kaikkein parhaimman hyödyn, kannattaa se kuitenkin keittää ennen nauttimista. Keittämällä pinaatin kalsiumpitoisuus nimittäin kolminkertaistuu.

Lehtikaali

Keitetty lehtikaali on maukasta ja terveellistä. Siinä on runsaasti kuitua. Tämän lisäksi sen kolesterolia alentavat kyvyt nousevat entisestään, kun se keitetään.

Porkkana

Keittämällä porkkanat varmistat helpomman ruoansulatuksen sekä sen, että saat suuren määrän beetakaroteenia sekä antioksidantteja, jotka parantavat muun muassa silmien terveyttä.

Tomaatti

Tomaattia nautitaan useimmiten salaatissa, mutta siitä saa ehkä enemmän irti silloin, kun sen keittää. Syöpää ehkäisevä lykopeenipitoisuus nimittäin kohoaa jopa 30 prosenttia, kun tomaatin keittää.

Lue myös: Pohjaton nälkä? 8 ruoka-ainetta, jotka saavat sinut himoitsemaan lisää

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat