Asiat, joita liian vähäinen uni tekee iholle

06.02.2015 21:15 - Linda Arponen

Liian lyhyet yöunet vaikuttavat negatiivisesti koko kehoon, myös ihoon.

Jos menet säännöllisesti myöhään nukkumaan ja heräät aikaisin, saatat huomata, ettet tunne vain oloasi väsyneeksi, vaan myös ihosi voi näyttää harmaalta ja väsyneeltä.

Kauneusunet ovat siis oikea asia, eikä vain keksitty termi. Jatkuvat liian lyhyet yöunet voivat vaikuttaa ihoon esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Silmänaluset voivat tummua

Jos heräät usein aamulla niin, että silmien alusesi ovat tummat, ovat liian lyhyet yöunet mahdollinen syyllinen. Liian vähäinen uni saa verisuonet laajenemaan ja lopputuloksena voivat syntyä tummat silmänaluset.

Tulehdukset voivat lisääntyä ja kollageenin tuotanto sotkeentua

Kasvuhormonit, jotka auttavat ihosolujen tuotannossa, vapautuvat vain syvän unen aikana. Kun jätämme kunnon yöunet väliin, vapautamme kasvuhormonin sijasta stressihormonia. Nämä stressihormonit ovat haitallisia muun muassa siksi, että ne lisäävät tulehduksia ja hajottavat kollageenia, jonka seurauksena voi syntyä ryppyjä ja aknea.

Iho voi ärsyyntyä

Jos ihosi on yhtäkkiä tavallista herkempi, kannattaa miettiä, kuinka paljon edellisenä yönä tulikaan nukuttua. Unenpuute voi myös rikkoa ihon luonnollisen suojakerroksen, jolloin voi syntyä kuivuutta, ärsytystä ja ihon herkkyys voi lisääntyä.

Lue myös: 6 täysin ilmaista keinoa saada upea iho - kokeile

Lähde: Beauty High

Kilpailut

Uusimmat