Hyvinvointivalmentaja neuvoo: Sokerikoukusta eroon hitaasti

01.11.2014 19:15 - Eeva Rajala

Terveys- ja hyvinvointivalmentaja Tuulia Järvinen kertoo, ettei valkoinen sokeri ole missään nimessä ainoa vaihtoehto makeuttajaksi.

Tuulia Järvisen mukaan sokerikoukussa olevan kannattaa aktiivisesti lähteä etsimään parempia makeuttajia. Niitä ovat esimerkiksi kuivatut hedelmät, kuten taatelit. Lisäksi kookossokeri on muun muassa glykeemiseltä indeksiltään parempi vaihtoehto kuin valkoinen sokeri. Hunaja toimii myös hyvänä makeuttajana. Hunajassa on korkea glykeeminen indeksi, mutta sisältää runsaasti mineraaleja.

Järvinen neuvoo myös, että sokerikoukusta eroon pääsemiseksi kannattaa edetä hitaasti. Kannattaa myös varmistaa, että juo vettä tarpeeksi. Näin aivot eivät anna vääriä signaaleja ja sokerin välttelemisestä tulee helpompaa.

Kilpailut

Uusimmat