Käytätkö säännöllisesti hajuvettä tai painavia kaulakoruja? 6 yllättävää asiaa, jotka vanhentavat

08.07.2014 15:44 - Laura Sulkava

Arjen rutiinit saavat ihon vanhenemaan nopeammin, kuin haluaisit. Katso miten voit välttää ylimääräistä rasitusta.

Alla listattuna rutiineja, jotka vanhentavat ihoa.

Hajuvesi

Hajuveden ruiskiminen kaulan ihoalueelle saa ihon vanhenemaan nopeammin kuin normaalilla tahdilla. Purnukan sisältämä alkoholi kuivattaa ihoa ja saa sen muuttumaan helpommin ryppyiseksi. Myski tekee ihosta herkemmän eikä sitä siksi kannata käyttää auringossa.

Painava kaulakoru

Trendikäs kaulakoru saattaa näyttää hienolta, mutta se myös venyttää kaulan ihoa ja tekee painaumia. Anna siis niskan ja kaulan ihollesi tauko hengittää.

Heikko kosteutus

Vettä tulee juoda tarpeellinen määrä päivässä, jotta iho pysyy kimmoisana. Yhtä tärkeää on kosteuttaa ihoa ulkoisesti. Tarkista voidepurnukan kyljestä, että sisällysluettelosta löytyy ihoa helliviä ainesosia, kuten C-vitamiinia, glykolihappoa, retinolia ja hyaluronihappoa.

Painonvaihtelu

Jatkuva 10 kilogramman lihominen ja laihtuminen saa sinut näyttämään vanhemmalta. Pysyttäydy painossasi äläkä luota pikadieetteihin.

Olematon yläkropan jumppa

Jumppaa ei kaivata vain alleille ja koiville, vaan myös kasvoille ja kaulalle. Kokeile esimerkiksi istua tuolilla, käännä päätäsi taaksepäin ja katso kohti kattoa. Avaa suu auki ja yritä sen jälkeen vetää alahuultasi ylähuulen yli. Pidä kolmen sekunnin ajan. Rentoudu ja tee uudestaan kymmenen kertaa.

Muutaman kerran päivässä toistettuna huomaat pian omaavasi kaulan, kuin 15-vuotiaalla.

Aurinkorasvattomuus

Aurinko vanhentaa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Auringonotto ilman kunnon SPF-kertoimia vanhentaa ihoa vielä enemmän. Valitse rasva joka sisältää antioksidantteja ja C-vitamiinia, jotta saat mahdollisimman tehokkaan aurinkosuojan.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat