Kuntosalin tärkeät etikettisäännöt listattiin - treenaaja, tiedäthän nämä?

25.06.2015 21:15 - Tiina Svensk

Ärsyynnytkö helposti muiden salilla treenaavien huonosta käytöksestä tai tavoista? Varmista, että myös itse toimit salietiketin mukaan.  

Olipa kyse sitten hiljaisista kesäkuukausista tai syksyn ruuhka-ajoista, kuntosalilla on tärkeää muistaa tietyt kirjoittamattomat säännöt. Hyvät käytöstavat takaavat onnistuneen treenin niin sinulle kuin muillekin salilla kävijöille. Toimi siis seuraavien ohjeiden mukaan.

Puhdista välineet

Salilla on toki tarkoitus hikoilla, eikä se häiritse ketään - ellet sitten jätä laitteita hikiseksi sarjat tehtyäsi. Pidä treeniympäristösi yhtä siistinä kuin haluaisit sen itseäsi varten olevan.

Palauta painot takaisin paikoilleen

Jos olet tarpeeksi vahva nostaaksesi vapaat painot tankoon, jaksat varmaankin nostaa ne takaisin paikoilleen? Ajattele, kuinka turhauttavaa on kerätä painoja ympäri salia toisten jäljiltä omaa treeniä varten. Kukaan tuskin tahallaan haluaa tuhlata toisten aikaa omalla laiskuudellaan.

Anna tilaa toisille

Anna toisille tarpeeksi tilaa treenata. Jos palaudut kävelemällä omien sarjojesi välissä, pidä riittävä välimatka muihin treenaajiin. Silloin heidän ei tarvitse huolehtia liikkeitä tehdessään sinun osuvasi tielle.

Anna toisillekin tilaa peilata

Peilit ovat kuntosalilla oman tekniikan tarkistamista varten, ei omien lihasten peilailua varten. Huolehdi siis sekä omasta että muiden turvallisuudesta antamalla tilaa peilien edestä heille, jotka sitä todella tarvitsevat. Samoin voit pyytää tilaa itsellesi, jos haluat tarkistaa oman asentosi peilin kautta.

Pura painot paikallasi

Älä mene purkamaan painojasi ryhmäliikuntatunnin loputtua painotelineiden eteen, sillä et ainoastaan aiheuta ruuhkaa vaan voit satuttaa itsesi tai kanssatreenaajasi välineitä purkaessasi. Pura painot omalla paikallasi ja palauta ne vasta sitten takaisin telineeseen.

Huolehdi turvallisuudesta

Muistathan, että treenaamisen tulee aina olla turvallista. Sen vuoksi keskity omaan treeniisi ja toimintaasi, jotta varmistat sekä oman että muiden turvallisuuden. Jos kannat painoja takaisin paikoilleen ajatuksissasi tai jätät ne lojumaan väärään paikkaan, saatat loukata joko itsesi tai jonkun toisen.


Lue myös: 10 stereotyyppistä treenaajaa, jotka löytyvät jokaiselta kuntosalilta

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat