Nainen joogasi säännöllisesti kuukauden ajan - lue, oliko kokeilusta hyötyä

25.01.2015 20:15 - Reetta Haverinen

Grete DeAngelo päätti testata, onko säännöllisestä joogaamisesta oikeasti terveydellistä etua tavalliselle peruskuntoiselle naiselle.

Joogan terveyshyödyistä on puhuttu paljon. Muodikkaan harrastuksen hehkuttaminen ei näytä olevan turhaa, sillä säännölliset joogatreenit alkavat tuottaa tuloksia jo kuukaudessa.

Huffington Post -lehden blogisti Grete DeAngelo ryhtyi kuukauden mittaiselle joogakuurille ja päätti kokeilla, toisivatko säännölliset aurinkotervehdykset ja soturi -asennot hänen hyvinvointiinsa minkäänlaista muutosta.

Nainen teki noin 15-minuutin mittaisia joogaharjoitteita kerran päivässä ja alkoi pian tuntea olonsa paremmaksi niin henkisesti kuin fyysisestikin. Naisen selkä- ja hartiavaivat alkoivat helpottaa dynaamisten venyttelyharjoitteiden ansiosta, mutta joogan keinoin DeAngelo oivalsi myös monia muita asioita itsestään ja elämästään.

DeAngelo huomasi, että kuten 15 minuutin joogatreenien tekokin, myös muiden uusien rutiinien ujuttaminen arkeen voi onnistua varsin vaivattomasti. Jooga antoi hänelle itseluottamusta ja tunteen siitä, että asioiden kanssa ei kannata olla liian kunnianhimoinen. DeAngelo totesi, että pienten välitavoitteiden asettaminen elämässä on kannattavampaa, kuin liian suuren päämäärän perässä pyristeleminen.

DeAngelon mukaan jooga opetti hänelle myös sen, että asiat vaativat joskus joustamista ja aikataulutusta, eikä jokainen treenikerta voi tuntua upealta.

- Joskus, kun olin todella väsynyt, tein mahdollisimman helpon joogaharjoitteen. En myöskään pystynyt joogaamaan samaan aikaa päivästä joka kerta, vaan joskus tein harjoitteet aamulla, joskus yöllä. Välillä minun taas täytyi jättää jokin muu asia tekemättä, jotta ehdin tekemään 15 minuutin treenini. DeAngelo kertoo blogissaan.

Deangelo kertoo, että välillä jooga tuntui äärimmäisen hyvältä, joskus taas asentoihin taipuminen tuntui varsinaiselta pakkopullalta. Huonosta päivistä huolimatta nainen toteaa joogan lisänneen hänen hyvinvointiaan.

Lähde: Huffington Post

Tiesitkö, joogasta voi löytyä apua jopa krapulaan. Lue artikkelimme aiheesta täältä.

Kilpailut

Uusimmat