Suunnitteletko kauneusleikkausta? Harkitse, ota selvää ja unohda liian hyvät tarjoukset

03.10.2014 12:50 - Laura Sulkava

Kauneusleikkauksissa, kuten kaikissa leikkauksissa, on riskinsä. Ennen kirurgin pakeille kiiruhtamista kannattaa pystähtyä pohtimaan ja ottaa selvää asioista.

Kauneusleikkaukset alkavat tuntumaan jokapäiväiseltä asialta. Uutisoimme hetki sitten, kuinka entistä enemmän naiset ottavat normaalikokoisia rintaimplantteja suurien sijaan. Oli sitten kyse silmäluomien korjaamisesta tai rintaimplanteista, päätös veitsen alle menemisestä tulisi tehdä harkiten.

Tarkista taustat

Leikkauksiin uppoaa rahaa, joten kannattaa valita maineeltaan paras ja luotettavin klinikka. Loppujen lopuksi muutaman satasen alempi hinta ei ole sen väärti, että tulos olisi huono.

Jos hinta kuulostaa siltä, että se on liian hyvä ollakseen totta, se todennäköisesti on. Päätöksen ei ikinä tulisi pohjautua halpaan hintaan.

Tarkista siis klinikan taustat ja se, että työntekijät ovat virallisesti alan ammattilaisia. On myös tärkeää, että klinikalla tehdään tasaisen jatkuvasti samankaltaisia leikkauksia ja heillä on aiheesta maineikas historia.

Aikaisemmat potilaat

Jos mahdollista, ota yhteyttä suunnittelemasi klinikan aikaisempaan potilaaseen. Keskustelemalla hoidoissa käyneiden ihmisten kanssa saat kosketuspintaa todellisuuteen. Juttele asiasta myös perheesi ja ystäviesi kanssa, jolloin saat rehellistä apua ja mielipiteitä asiaan.

Muista, että netin keskustelupalstoilta löytyy paljon mustamaalaavia kauhutarinoita, jotka eivät pidä välttämättä paikkaansa. Ja myös toisinpäin, omat työntekijät saattavat kertoa positiivisia asioita.

Valmistaudu konsultaatioon

Konsultaatio on hetki, jolloin voit saada vastauksen kaikkiin mieltäsi painaviin asioihin. Pohdi siis etukäteen kysymykset ja kirjoita ne vaikka paperille vastauksineen. Tärkeintä tapaamisessa on olla rehellinen ja selkeäkielinen sen kanssa, mitä suunnittelet ja miksi.

Konsultantti tutkii myös sairaushistoriasi ja kysyy mahdollisesti psykologisia kysymyksiä, joiden avulla kartoitetaan sinulle sopivin vaihtoehto. Lopuksi puhutaan vaihtoehdoista, käydään läpi mitä toimenpide vaatii, mitkä sen riskit ovat ja mitä on odotettavissa.

Muista avoin mieli

Konsultaatioon ei välttämättä ole järkevää mennä vaatimuslista kädessä. Itselle sopiva vaihtoehto löytyy todennäköisesti helpommin, jos valmistaudut kertomaan kohtaamistasi ongelmista sekä minkälaisia muutoksia toivoisit itsessäsi. Lääkäri voi silloin kertoa kattavasti eri vaihtoehdoista, ja vaikka ne olisivat jo tuttuja, jotain uutta saattaa aina tulla esille.

Voi hyvin olla, että suunnittelemasi toimenpide ei jostain syystä sovi sinulle tai tuo juuri sinulle sopivinta vaihtoehtoa.

Unohda kiire

Älä takerru kiireessä tarjouksiin, jotka ovat juuri päättymässä. Tarjouksia tulee aina uusia, ja lopputuloksen kannalta on tärkeintä tehdä päätös rauhassa.

Ammattitaitoinen klinikka ei sovi toimenpidepäivää konsultaatiossa, vaan antaa rauhan sulatella asiaa kotona. Hyvä klinikka tarjoaa myös toisen konsultaation ilmaiseksi, jos sille ilmenee tarvetta.

Hinta

Pakettihinta on hyväksi. Siihen kuuluu konsultaatio, sairaalamaksut, nukutus sekä toimenpide itsessään.

Klinikan jälkituki

Yksi tärkeimmistä asioista on klinikan tarjoama tuki operaation jälkeen. Varmista kuinka monta toimenpiteen jälkeistä tapaamista hintaan kuuluu, ja mitä tapahtuu, jos asiat eivät mene suunnitellusti. Hyvä klinikka kantaa vastuun tuloksestaan ja pysyy apuna myös tulevaisuudessa.

Kauneusleikkaukset voivat mennä myös yli. Siitä esimerkkejä ovat Kim Kardashianin näköiseksi itsensä leikkauttanut nainen tai Ken-nuken näköiseksi 150 000 dollarilla itsensä leikkauttanut mies.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat