Juo lämmintä vettä ja 5 muuta arkista vinkkiä painonpudotukseen

04.06.2014 13:15 - Heli Thoren

Painonpudotus voi olla myös helppoa ja vaivatonta.

Moni haaveilee muutaman kilon karistamisesta rantakelien koittaessa. Painoaan voi pudottaa myö pieniä, arkisia muutoksia tekemällä:

1. Juo lämmintä vettä

Moni juo mielellään kylmää vettä, mutta painonpudotusta ajatellet, veden tulisi olla lämmintä. Tutkimusten mukaan lämmin vesi antaa vatsaan täydemmän tunteen kuin kylmä. Näin nälkä myös pysyy paremmin loitolla.

2. Katso vähemmän televisiota

Television äärellä syöminen ei kannata, koska silloin ruokaan ei keskity samalla tavoin ja tulee helpommin ahmineeksi. Tv:n tuijottaminen on myös niin passiivista puuhaa, että liki mitä muuta tahansa tekemällä kaloreita palaa enemmän. Esimerkiksi nukkuminen kuluttaa kaloreita enemmän kuin television tuijottaminen.

3. Älä syö verkkareissa

Tutkimusten mukaan ihmiset syövät estottomammin löysissä vaatteissa. Älä siis ota tavaksi syödä pyjama tai muu mukava kotiasu päällä, jos olet taipuvainen liialliseen herkutteluun.

4. Syö maitohappobakteeria

Kun vatsa toimii hyvin, myös painonpudottaminen helpottuu. Maitohappobakteerien lisääminen ruokavalioon toimii tutkimusten mukaan myös painonpudotustarkoituksessa. Suosi ruoka-aineita, joissa on maitohappobakteeria. Hoikistumisen lisäksi se parantaa vatsan toimintaa.

5. Syö mausteista ruokaa

Monien tutkimusten mukaan mausteisen ruuan syöminen kiihdyttää aineenvaihduntaa. Etenkin cayennepippurin syömisen todettiin toimivan näin. Lisää siis tujaus pippuria ruokaasi ja edistät samalla hoikistumistasi.

6. Juo viiniä

Neuvo on kyseenalainen, mutta tutkimusten mukaan näyttöä löytyy. Tulosten mukaan naiset, jotka joivat päivässä yhdestä kahteen lasia viiniä, eivät pyöristyneet niin herkästi kuin ne, jotka eivät juoneet. Tärkeää on kuitenkin se, ettei ylitä tuota annosmäärää - myös viinissä on runsaasti nautittuna paljon kaloreita!

Lue lisää helppoja hoikistumisvinkkejä täällä.

Lähde: Learni.st

Kilpailut

Uusimmat