7 ikävää oiretta, jotka kertovat C-vitamiinin puutoksesta

13.09.2013 13:15 - Reija Saarinen

C-vitamiinin puutos saattaa aiheuttaa todella ikäviä oireita. Kannattaa siis kiinnittää huomiota oman kehon lähettämiin vinkkeihin. 

Alla seitsemän oiretta, jotka kertovat C-vitamiinin puutoksesta. 

1. Mielialan vaihtelut

C-vitamiinin puutoksesta kärsivän henkilön mielialat vaihtelevat suuresti ja ilman todellista syytä. Reaktiot ovat yleensä nopeita ja niihin liittyy ärtymystä. 

2. Mustelmat

Mustelmat saattavat olla merkki siitä, että ihminen kärsii C-vitamiinin puutoksesta. Myös haavaumat ovat yksi puutostilan oire. 

3. Kuiva iho ja kärsineet hiukset

C-vitamiinin puutos vaikuttaa myös hiusten ja ihon hyvinvointiin. Puutos johtaa yleensä kuivaan ja hilseilevään ihoon. Joillakin kuivuus näkyy ihon sijaan hiuksissa, jolloin niistä tulee karheat. 

4. Laihtuminen 

C-vitamiinin puutos saattaa aiheuttaa myös laihtumista. Tapauksissa, joissa painon putoaminen johtuu C-vitamiinin puutoksesta, tapahtuu äkillisesti. 

5. Suusairaudet

C-vitamiini auttaa ylläpitämään luiden, hampaiden ja ikenien terveyttä. Tämän vitamiinin puutos aiheuttaa heikkoutta ikenissä, jolloin ne ovat arat ja vuotavat helposti verta. 

6. Infektiot

Haavan hidas paranemin on yksi C-vitamiinin puutoksen oireista. Tämä vitamiini nimittäin laukaisee parantavia ominaisuuksia, joten sen puute aiheuttaa hidasta paranemista ja jopa infektioita haavoilla. 

7. Lihas- ja nivelkivut

C-vitamiinin puutos saattaa aiheuttaa kroonista kipua lihaksissa ja nivelissä. 

Lähde: Health Watch

Kilpailut

Uusimmat