Tarkkaile ruokailuympäristöäsi - 7 seikkaa, joilla voi olla vaikutusta painoosi

06.12.2014 10:45 - Reetta Haverinen

Jos tahdot karistaa kilojasi, on suositeltavaa kiinnittää huomiota myös ruokailuympäristöön. Saatat tehdä huomaamattasi valintoja, jotka vaikuttavat suotuisasti vyötärönympärykseesi.  

Uskoisitko, että niinkin pienet asiat kuten lautasen koko tai ruokapaikan valaistus voivat vaikuttaa kylläisyyden tunteeseesi ja mielitekoihisi. Muuttamalla ruokailuympäristöäsi saatat huomaamattasi karistaa kiloja, vaikket keskittyisi keventämään lautasesi sisältöä sen kummemmin.

Muun muassa seuraavilla asioilla voi olla positiivisia vaikutuksia painoindeksiisi:

Aseta hedelmät ja kasvikset houkuttelevasti tarjolle

Leikkaa jääkaappiin valmis kulho hedelmä- ja vihanneslohkoja, jolloin niitä on helppo napsia välipalaksi. On selvää, että karkkipussin avaaminen tuntuu helpommalta kuin appelsiinin kuoriminen.

Tee itsellesi palvelus ja laita terveelliset vaihtoehdot esille niin, että pääset niihin yhtä helposti käsiksi kuin kaapissa lymyilevään makeispussiinkin.

Juo punaviiniä valkoviinilasista

Vaikka viinifanaatikot eivät asiasta riemastuisikaan, on vyötäröystävällisempää nauttia punaviiniä kapeammasta valkoviinilasista. Lasi näyttää täydemmältä, vaikka siinä olisi viiniä täysin saman verran kuin leveässä, punaviinille tarkoitetussa lasissa. Ihmissilmä keskittyy enemmänkin viinilasin korkeuteen, ei sen leveyteen.

Ruokaile hyvin valaistuilla paikoilla

On todettu, että ihmiset, jotka ruokailevat ravintolan hämyisissä osissa, syövät vähemmän salaattia ja tilaavat  todennäköisemmin jälkiruokaa kuin ne henkilöt, jotka istuvat esimerkiksi ikkunoiden vieressä.

Valoisissa olosuhteissa tietoisuus omasta ulkonäöstä ja syödystä ruuasta on suurempi kuin hämärässä. Siirry siis ravintolan pimeimmästä nurkasta päivän valoon - ehkä muutat mielesi ja tilaat pihvin sijaan salaattia.

Jos tahdot tietää lisää ympäristötekijöistä, jotka vaikuttavat ruokailuusi, voit lukea loput listan kohdista täältä.

Lähde: YouBeauty

Kilpailut

Uusimmat