Unohda dieetit: 6 erinomaista syytä olla laihduttamatta

10.11.2014 10:45 - Karoliina Kotala

  Todella moni suomalaisnainen on ainakin jossain vaiheessa elämäänsä dieetillä tai laihdutuskuurilla. Toisinaan turhat dieetit on kuitenkin paras heittää suoraan romukoppaan, hyvistä syistä.

Terveellisen painon tavoittelu ei suinkaan ole turhaa, mutta moni nainen kituuttaa erilaisilla dieeteillä muistakin syistä. Jos harrastat jatkuvia laihdutuskuureja, on toisinaan hyvä muistuttaa itseä siitä, etteivät dieetit aina ole tarpeellisia. Alla kuusi hyvää syytä, miksi laihdutuskuurit on toisinaan syytä unohtaa ja parempi on olla vain itselleen armollinen.


1. Jatkuva nälkä

Terveellisen ruokavalion tarkoitus ei ole tuntea jatkuvaa nälkää, eikä se myöskään tuota tuloksia. Jos arki siis on jatkuvaa nälän tunnetta ja ruoan miettimistä, on parempi luopua nälkäkuureista ja nauttia normaalia ruokaa.


2. Ulkona syöminen

Laihdutuskuurilla alat helposti vältellä tilanteita, joissa joudut tekemisiin kiusausten kanssa ja siksi voit jäädä paitsi mukavista illanvietoista. Pahimmillaan voit myös olla kurjaa illallisseuraa, jos puputat pahantuulisena salaattia muiden nauttiessa hyvästä ruoasta.


3. Elämää suurempi asia

Laihduttamisesta tulee helposti elämää suurempi asia, joka hallitsee arkea. Usein laihduttaja myös uskoo, että laihtuminen muuttaa kaiken. Jotta pystyt keskittymään muuhunkin kuin ravinnon miettimiseen, unohda nälkäkuurit ja keskity rakastamaan itseäsi sellaisena kuin olet.


4. Huono omatunto

Jos luokittelet tietyt ruoat hyviksi ja tietyt huonoiksi , liität ruokaan vahvasti syyllistämisen. Toki osa ruoista on ravintoarvoiltaan parempia kuin toiset, mutta parempi suhtautua ruokaan ilman huonoa omaatuntoa ja nauttia kaikesta kohtuudella.


5. Tylsyys

Laihduttaminen on tylsää ja rajoittavaa, kaikkea muuta kuin mitä sinä itse olet. Nauti maukkaista ruoista ja hyvistä ravintoloista, kohtuudelle toki. Elämä on liian lyhyt rajoittamaan nautintoa!


6. Voimattomuus

Laihduttaminen on paitsi hermoja kuluttavaa, niin myös fyysisesti raskasta. Varsinkin jos yrität selvitä vähällä ravinnolla. Jotta välttyisit päänsäryiltä ja huimaamisilta, luovu nälkäkuureista.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat