Motivoi itsesi ja laita kalorit palamaan: Viisi vinkkiä tehokkaaseen liikkumiseen

07.06.2014 21:15 - Katariina Näreaho

Näillä vinkeillä motivoit itseäsi ja saat aikaan parempia tuloksia.

Intervalliharjoittelu on tehokas tapa polttaa kaloreita. Jos treenimuoto ei kuitenkaan ole se sinun juttusi, voit yrittää tehostaa harjoitteluasi näillä viidellä vinkillä:

1. Treenaa kaverin kanssa

Treenikaveri, joka asennoituu harjoitteluun yhtä suurella intohimolla kuin sinä, on täydellinen tsemppari. Silloin kun olosi tuntuu vetelältä, eikä lenkkipolulle lähteminen ole päällimmäisenä mielessä, motivoi treenikaverisi sinut liikkeelle. Hän auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi ja kannustaa sinua treenin aikana niin, että annat varmasti kaikkesi.

2. Treenaa aamulla

Aamun aerobinen käynnistää päivän ja saa myös aineenvaihdunnan liikkeelle. Kun hoidat treenisi pois alta heti alkuunsa, ehdit työpäivän jälkeen keskittää ajatuksesi muuhun.

3. Tankkaa hiilareita

Jos olosi tuntuu väsyneeltä ennen treeniä, nauti jokin hiilihydraattipitoinen välipala. Tämä antaa tarpeeksi energiaa harjoitteluusi, jolloin treenisi ei romutu voimattomuuden takia. Haukkaa siis jokin hedelmä tai myslipatukka, äläkä unohda juoda vettä!

4. Käytä apuna urheilukelloa

Jos haluat seurata kalorinkulutustasi toden teolla, kannattaa investoida urheilukelloon. Laitteen avulla pystyt seuraamaan, kuinka paljon poltat kaloreita treenin aikana. Jos tavoitteenasi on saada poltettua 600 kaloria, pystyt suorituksen aikana seuraamaan, kuinka paljon sinun on vielä ponnisteltava tavoitteesi eteen. Opit myös, mitkä liikuntamuodot ovat tehokkaimmat kalorien polttamiseen.

5. Palkitse itsesi

Jotta pystyisit motivoimaan itseäsi paremmin, aseta itsellesi jokin tavoite. Kun olet päässyt tavoitteeseesi, muista palkita itsesi. Tavoitteesi saat määritellä itse. Se voi esimerkiksi olla viikottaisten treenikertojen suorittaminen tai jokin konkreettisempi, kuten tavoitepainon saavuttaminen.

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat