Palaako Zlatan Ibrahimovic maajoukkueeseen? MM-unelma saattaa muutta mielen

14.11.2017 20:00 - Sami Ikonen

Ruotsi voi saada ison vahvistuksen Venäjälle.

Ruotsi yllätti monet jalkapallon kannattajat pudottaen Italian jalkapallon MM-kisojen jatkokarsinnoissa. Yhteismaalein 1-0 voittanut Ruotsi pääsee kesällä pelaamaan maailmanmestaruudesta oltuaan kahdet viimeiset MM-kisat sivussa. Viimeksi Ruotsi nähtiin MM-lopputurnauksessa Saksassa yksitoista vuotta sitten.

Heti ottelun ratkettua heräsi kysymys, että tekeekö Ruotsin kaikkien aikojen maalintekijä Zlatan Ibrahimovic paluun maajoukkueeseen. 36-vuotias pelaaja ilmoitti EM-kisojen 2016 jälkeen jättävänsä maajoukkuepelit taakseen, mutta MM-kisapaikan varmistuttua hyökkääjä voi vielä perua päätöksensä. Hän ehti kommentoimaan maanantaina asiaa ennen ratkaisuottelua Italiaa vastaan ja jätti oven auki spekulaatioille.

- Minun tarinani maajoukkueessa on päättynyt, mutta katsotaan mitä tapahtuu. Olisi hauskaa lähteä Venäjälle, Ibrahimovic kertoi.

Tähtihyökkääjän entiset maajoukkuekaverit Kim Källström ja Jonas Olsson vastasivat kysymykseen, palaako Ibrahimovic maajoukkueeseen. Vastaus oli yksimielinen.

- Kyllä!

Samaa mieltä on myös pelaajan agentti Mino Raiola

- Jos se on minusta kiinni, tuon hänet itse Venäjälle, Raiola paljasti.

Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Jan Anderson miettii tarkasti talven aikana kisoihin lähtijöitä. Nykyisin Manchester Unitedia edustava Ibrahimovic olisi edelleen Ruotsille iso vahvistus, sillä lähes kaksimetrinen hyökkääjä toisi joukkueeseen enemmän mahdollisuuksia hyökkäyksissä ja erikoistilanteissa. Hän olisi myös hyvä lisä vaihtopenkille, jos avauksesta ei paikka aukeaisi. Nykyään maajoukkueen maalintekovastuun ovat ottanneet Marcus Berg ja Ola Toivonen.

Anderson ei halunnut puhua hyökkääjästä maanantai-iltana Milanossa.

- Hän lopetti maajoukkueessa 16 kuukautta sitten, ja te edelleen jaksatte puhua hänestä, Anderson jyrähti toimittajille.

- Kun hän pelasi meillä, taktiikkamme oli erilainen. Nyt olemme joutuneet kehittymään peliämme toiseen suuntaan.

Yksi tavoite ruotsalaisella on, jos hän pääsee Venäjälle. Hän ei ole koskaan tehnyt maalia MM-lopputurnauksessa. Hän on pelannut aikaisemmin kaksissa MM-kisoissa, Etelä-Koreassa ja Japanissa 2002, sekä Saksassa 2006.

Eilen illalla Ibrahimovic julkaisi Twitterissä kuvan Ruotsin joukkueesta, jonka kuvatekstiin hän kirjoitti "We are Zweden". Aika näyttää, liittyykö hän joukkueen vahvuuteen kesäkuussa alkaviin kisoihin.

Lue myös: Zlatan Ibrahimovicin vitsi sai tv-toimittajan repeämään - katso video

Lue myös: Onko tämä reilua? Valmentaja sai potkut, vaikka vei joukkueensa MM-kisoihin

Lue myös: Vuotiko virallinen MM-kisapallo julkisuuteen? Kuva leviää somessa

Lähteet: Yahoo Sports, theSun

Kilpailut

Uusimmat