Kuva: Mikko Räsänen

Viivi Pumpanen kaipaa vastapainoa kiireeseen: "Hiljaisuus on tärkeää"

23.09.2016 13:15 - Senni Loikala

Luonnossa liikkuminen ja Luna-koiran seura ovat tärkeää entiselle Miss Suomelle.

Posse-ohjelman uusi jäsen, vuoden 2010 Miss Suomi Viivi Pumpanen, 28, näyttäytyy mediassa usein rämäpäisenä naisena, joka ei pelkää heittäytyä edes kaikista hurjimpiin haasteisiin. Rauhallisella omakotitaloalueella Jokelassa asuva Pumpanen kertoo tarvitsevansa vastapainoksi rauhaa ja hiljaisuutta.

- Minulle luonto, hiljaisuus ja meditaatio ovat tärkeitä asioita, jotka kulkevat mukana elämässäni. En pystyisi siihen, että elämäni olisi ainaista tekemistä, Pumpanen tuumaa.

Aivan hänen kotinsa lähellä laiduntaa lehmiä ja hevoset kirmaavat pellolla. Ulkoileminen saksanpaimenkoira Lunan kanssa rauhallisessa ympäristössä antaa virtaa Pumpaselle.

- Lenkkeilemme Lunan kanssa metsissä ja peltojen keskellä. Koirani ja luonto ovat henkireikiä siinä härdellissä, mitä työni usein on, tuumaa Pumpanen.

- Olen viherpiipero, luontohihhuli ja tykkään kasvattaa yrttejä. Rakastan lukea kirjoja; sellaista hiljaista puuhaa. Saan siitä vastapainoa muulle arjelleni.

Myös luonnosta huolehtiminen kuuluu Pumpaselle läheisiin arvoihin.

Viivi Pumpanen tähdittää lauantaisin klo 19.30 MTV:llä esitettävää Posse-ohjelmaa. (kuva: Senja Rapila)

- Kun itse saa luonnosta paljon hyvää, niin tulee miettineeksi myös sitä, että haluaa varjella luontoa. Jokainen pystyy tekemään pieniä luontoa suojelevia valintoja, kuten kierrättämään ja pitämään huolta luonnon puhtaudesta, ettei niin sanotusti raiskaa luontoa siellä kulkiessaan.

Myös Unicefin toiminnassa mukana ollut Pumpanen uskoo, että pienillä valinnoilla on merkitystä, jos tarpeeksi moni ihminen panostaa niihin.

- Minulle on monesti tultu sanomaan, etten voi pelastaa kaikkia maailman lapsia. Sama pätee siihen, etten voi yksin pelastaa koko maailman luontoa. Pystyn silti omilla valinnoillani vaikuttamaan pieniin asioihin ja niistä koostuvat isot asiat, kun monet ihmiset tekevät niitä.

Lue myös: Viivi Pumpanen hurjista stunteistaan: Äitiä aina jännittää turvallisuuteni

Kilpailut

Uusimmat