Ville Haapasalo ihmettelee, miksi suomalaiset pelkäävät venäläisiä: "Meitä rakastetaan siellä"

19.06.2017 10:00 - Anna Hopi - Luettu 1 642 kertaa

Haapasalo kannustaa suomalaisia perehtymään matkailun kautta venäläisen kulttuurin vieraanvaraisuuteen ja sydämellisyyteen.

Näyttelijä Ville Haapasalo tunnetaan matkaohjelmien joviaalina ja seurallisena isäntänä. Häntä voi hyvällä syyllä sanoa menestyneimmäksi suomalaiseksi Venäjällä. Jos Haapasalo kävelee itänaapurissamme pikkukaupungin kaduilla, hän joutuu takuuvarmasti fanien piirittämäksi.

- Pahinta hässäkkä on pikkupaikoissa. Jos menen jonnekin Moskovan kaduilla, siellä katsotaan kauempaa. Minua on kymmenen vuotta teititelty, se on eräänlaista kunnioituksen osoittamista siellä. Kun olet noussut tietyllä arvoasteikolla, sinua teititellään ja jätetään suurkaupungeissa rauhaan. Maalla meno on ihan toista, siellä en saisi olla hetkeäkään rauhassa, vaan tulisi kadulla välittömästi hässäkkä, hän kuvailee.

Mies sanoo kolunneensa melkein kaikki kolkat maailmassa, vain 17 maata on enää käymättä, ja ne ovat pieniä saarivaltioita.

(kuva: AOP)

Nyt hän kertoo Iskelmän Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa juontaja Satu Kotoselle, mikä antoi aikoinaan kimmokkeen lähteä tekemään matkailuohjelmia maailmalle.

- Teen edelleen näyttelijän työtä, matkailu on harrastus. Minun ei alun perin ollut tarkoitus lähteä tekemään matkailuohjelmia. Se ajatus sai alkunsa, kun harmitti se, että Venäjästä puhutaan Suomessa pelkkää pahaa. Kukaan ei ole matkustanut sitä maata ristiin rastiin yhtä paljon kuin minä. En väitä, että kaikki on siellä hyvin, mutta halusin näyttää, että siellä asuu ihan tavallisia ihmisiä, Ville lataa.

- Ohjelmasta tuli hyvin suosittu. Pyydettiin tekemään lisää, ja mietin, että miksi ei. Olen etuoikeutetussa asemassa, koska olen saanut nähdä paljon maailmaa. Mietin, että miksi en näyttäisi ihmisille niitä paikkoja, joista olen itse nauttinut.

"Suomessa julkkikselle halutaan kertoa elämäntarina"

Haapasalo sanoo tutustuvansa jokaiseen uuteen kulttuuriin ihmisten ja ruoan kautta. Molemmat ovat miehelle sydäntä lähellä.

- Kierrän aina matkoillani tapaamassa uusia ihmisiä ja syömässä ruokaa. Mursun peräsuoli, ei se niin hyvältä maistunut, mutta olihan sekin kokemus. Harva on kokeillut, hän sanoo veitikkamaisesti.

Haapasalon mukaan Suomessa ja Venäjällä vastaanotto julkkista kohtaan on erilainen. Kun Venäjällä halutaan koskettaa kättä, Suomessa fanit haluavat kertoa tähdelle elämäntarinaansa.

(kuva: AOP)

- Suomessa minulle tullaan höpöttelemään kaikkea. Lapset eivät suostu tulemaan kanssani lähikauppaan, koska he eivät jaksa juttelevia ihmisiä. Eri puolella Suomea on paljoa eroja myös. Kun joku tulee heittämään läppää Pohjanmaalla tai Savonlinnassa, ne ovat kuin yö ja päivä. Molemmissa on sama intentio - tulla kiittämään ohjelmasta ja sanomaan jotain kannustavaa, tapa vain vaihtelee. Savonlinnassa joku hyppää suoraan selkään ja suutelee poskelle, Pohjanmaalla taas seistään viisitoista sekuntia ja kiitetään jähmeästi, näyttelijä kuvailee nauraen.

- Hienoin palaute, minkä olen koskaan saanut ohjelmistani on se, että vanhempi pariskunta tuli lähikaupassa puhuttelemaan. He sanoivat miettineensä, etteivät ikinä lähde Venäjälle. Katsottuaan ohjelmaani he olivat kuitenkin käyneet Pietarissa. Rouva kertoi heidän varanneen juuri uudet matkat Venäjälle. Silloin mietin, että jotain on mennyt oikein.

"Venäläiset rakastavat suomalaisia"

Haapasalo painottaa jälleen, että suomalaisten pitäisi tietää, että Venäjällä asuu tavallisia ihmisiä.

- Olen ollut Venäjällä 26 vuotta. En ole eläessäni koskaan kuullut siellä mitään pahaa sanaa suomalaisista. En silloinkaan, kun en vielä ollut julkkis, hän toteaa vakavaan sävyyn.

- Suomessa media puhuu välillä siitä, että Venäjä kasaa joukkoja rajalle. Se on parhaita vitsejä, mitä voin kertoa kavereilleni siellä. Kerron, että lehdessä sanottiin, että Venäjä saattaa hyökätä Suomeen. Sille naurulle ei ole rajaa. He ihmettelevät, minkä takia hyökkäisivät Suomeen, mies kertoo.

- Venäläiset ovat äärettömän sydämellisiä ihmisiä, jotka pitävät suomalaisista. Älkää pelätlö käydä tapaamassa heitä. Me ollaan ihan kuninkaita siellä. He pitävät meitä ystävinään.

(kuva: AOP)

Haapasalo kertoi äskettäin Iskelmälle keksitystä imagostaan, jonka hän on kehitellyt itselleen. Lue täältä lisää asiasta.

Arvostele artikkeli

Kuuntele ohjelmia ja lempikanavaa puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Uusimmat