Kuva: Emmi Moilanen

Tuure Boelius täyttää tänään 18 vuotta - 5 asiaa, joista tähti muistetaan

03.01.2019 09:45 - Henna Koste

Nuoresta iästään huolimatta Tuure Boeliukselle on ehtinyt tapahtua paljon.

Porista lähtöisin oleva tubettaja Tuure Boelius täyttää tänään 18 vuotta. Nuori mies tunnetaan myös laulajana ja näyttelijänä. Hän julkaisi syntymäpäivänsä kunniaksi loisteliaan kuvan, jossa hän poseeraa kuin voguetaituri. Kokosimme syntymäpäivän kunniaksi asiat, joista tähti muistetaan.

Tubettaja

Boelius on tubettanut kesästä 2015 asti. Hänen YouTube-kanavallaan on liki 155 000 tilaajaa. Hän kertoi marraskuussa 2016 videollaan olevansa homoseksuaali. 

- Haluan kertoa teille avoimesti siitä, että mä olen homo. Oh My God! Tuon sanominen tuntuu samaan aikaan niin oudolta, mutta niin vapauttavalta. Minun ei tarvitse enää peitellä mitään, hän iloitsi videolla. 

Vuoden homoksi 16-vuotiaana

Boelius valittiin QX Gay Gaalassa Vuoden homoksi helmikuussa 1017. Tämä synnytti kohun. Rajuin esimerkki lienee se, että Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen ilmoitti valinnan jälkeen olevansa yhteydessä lapsiasiavaltuutettuun.

Moni kuitenkin puolusti nuorta voittajaa. Myös hän itse otti kantaa kohuun muun muassa Helsingin Sanomien haastattelussa.

- On puhuttu seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kun on ’kilpailu jossa aikuiset äänestävät 16-vuotiasta vuoden homoksi.’ Mutta kun olen saanut palkinnon siksi, että olen omalla toiminnallani edistänyt suomalaista homokulttuuria, tarjonnut niin sanottua vertaistukea. Eikä niin, että olen joku ’herkkupala’ jonkun aikuisen mielestä, hän sanoi tuolloin lehdelle.

Laulajana

Samoihin aikoihin Boelius solmi levytyssopimuksen Kaiku Entertainmentin kanssa. Hänen ensimmäisiä singlejään olivat Eikö sua hävetä ja Oh Boe. Kolmas sinkku Lätkäjätkä-Ville näki päivänvalon toukokuussa 2018. Biisissä lauletaan homoseksuaalista jääkiekkoilijasta, joka on ihastunut Boeliukseen.

Video aiheutti ristiriitaisia tunteita suomalaisissa. Monet kannustivat artistia rohkeasta kappaleesta, mutta hänelle sateli myös tappouhkauksia muka Leijonien häpäisemisen vuoksi. Boelius sai kuitenkin puolustuksekseen kovia nimiä. 

"Omasta ja Leijonien puolesta Ei todellakaan häpäise,päinvastoin, hyvällä esimerkillä kannustetaan jokaista olemalla rohkeasti oma itsensä, onnellinen ja iloinen ja jokainen tehköön sen omalla tyylillään, me tuetaan sua. Hyvä Tuure zemiä!", kiekkolegenda Teemu Selänne kirjoitti Twitterissä. 

Myös Leijonat kommentoivat, että he arvostavat kaikkia kannattajiaan ja kaukalosta löytyy suvaitsevaisuutta.

Vuoden eurooppalainen

Nuorukainen valittiin Eurooppanuorten toimesta toukokuussa 2018 Vuoden eurooppalaiseksi.

"Tuure Boelius on omalla esimerkillään kannustanut nuoria rikkomaan omia rajoja, ja olemaan ylpeästi oman tiensä kulkijoita. Boelius kannustaa nuoria kansainvälistymään ja kehittämään kielitaitoaan esimerkiksi erilaisten kielimatkojen kautta", kuuluivat perustelut puheenjohtaja Tuomas Tikkaselta

Tanssijana

Tanssia harrastanut Boelius pääsi näyttämään taitojaan miljoonayleisön edessä, kun hänet nähtiin viime syksynä Tanssii tähtien kanssa -sarjan 11. kaudella. Hän sijoittui kilpailussa kolmanneksi. Hänen parinsa oli tanssija Ansku Bergström

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Tuure Boelius uskoo tekevänsä muita töitä kolmen vuoden päästä - sama haaveammatti lapsesta asti

Kilpailut

Uusimmat