Kuva: Emmi Moilanen

Huumekaupan rahoittamisesta tuomittu Immu menneisyydestään: "En leiki puhdasta pulmusta"

20.01.2019 20:15 - Reija Saarinen

Immu sai aikanaan kymmenen vuoden tuomion huumekaupan rahoittamisesta.

Muutamia vuosia sitten Immu sai 10 vuoden tuomion huumekaupan rahoittamisesta. Tuomio tuli miehelle melkoisena yllätyksenä, sillä alemmassa oikeusasteessa hänet oli jo todettu syyttömäksi. 

- Käräjäoikeuden mukaan olin syytön ja pääsin vapaaksi. Sitten hovioikeus olikin asiasta aivan eri mieltä ja antoi tuon 10 vuoden tuomion, Immu kertoo Selli-sarjan toimittajalle, Janica Saxelinille.

- Sainkin sitten huumekaupan rahoituksesta kymmenen vuoden tuomion ja sitten vielä pieni siivu päälle järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Immun mukaan tuomio oli järkytys. Aluksi hän ei uskonutkaan asianajajaansa, joka kertoi uutiset puhelimessa.

- Kyllä siinä aika ihmeissään oli. En minä sitä ensin uskonut. Kovasti kyselin, että kusettaako hän nyt minua. Kun totuus selvisi, heitin sitten kännykän mereen ja kävelin baariin sulattelemaan asiaa, Immu toteaa.

- Sitten soitin tutulle poliisille ja sanoin, että tulen sitten maanantaina lusimaan. Viikonlopun vietin sitten perheen kanssa.

"En leiki puhdasta pulmusta"

Immu liittyi aikoinaan Cannonball MC -moottoripyöräjengiin, jonka Keskusrikospoliisi on määritellyt järjestäytyneeksi rikollisjengiksi.

Immun mukaan hän ei ainakaan itse voi pitää yllä kuvaa siitä, että hän olisi puhdas pulmunen.

- Olen ihan rehellinen nyt. Silloin kun liityin Cannonbaliin, niin ajattelin, että minä otan homman haltuun. En todellakaan leiki puhdasta pulmusta. Ajattelin niin, että nämä muut juoksee mun asioita ja minä pistän rahat taskuun, hän kertoo.

Vankilassa Immun päivät kuluivat lähinnän treenaten. Se oli oiva tapa aikatauluttaa päivät.

- Liikunan avulla aikataulutin elämäni. Päätin, että pitää tehdä tietty määrä esimerkiksi kyykkyjä päivän aikana. Kyllä ne päivät sitten kului, joskus tuntui, ettei aikaa edes ole tarpeeksi, hän naurahtaa.

Ensimmäisen kerran Immu pääsi ulos vankilasta kolmen ja puolen vuoden jälkeen, isänsä syntymäpäiväjuhliin.

- Kyllä niiden ensimmäisten reissujen aikana oli aika ihmeissään. Muutaman tunnin jälkeen tokaisin vartijalle, että vie mut takaisin koppiin, hän naurahtaa.

Kun koevapaus sitten huhtikuussa 2018 koitti, oli moni asia maailmassa muuttunut.

- Hipaisu puhelin oli outo. Sellaista en ollut koskaan käyttänyt. Metrolippuakaan ei enää osteta kolikoilla, vaan jollain ihme sovelluksella. Se oli kaikki uutta, mutta sopeuduin kuitenkin aika nopeasti.

Mutta millainen oli se hetki, kun Immun koevapaus oli mennä pieleen heti alkuunsa? Entä miltä miehen tulevaisuus näyttää? Sen saat selville, kun kuuntelet koko haastattelun alta.

Lue myös: Huumekaupan rahoittamisesta tuomion saaneesta Mika Ilménistä kirja: "Riisun kaikki suojapanssarit"

Lue myös: Janne istuu elinkautista murhasta: "En tule koskaan vaatimaan uhrien omaisilta anteeksiantoa"

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Kilpailut

Uusimmat